Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší filmy roku 2013 podle magazínu Empire


ikona
KarelR
captain phillipsempiregravityrushtop 10top10
Cuarón, Greengrass nebo Howard? 

Máme na krku prosinec, což mimo Vánoc znamená především jednu věc - hordy bilancování a žebříčků, jež se budou snažit shrnout končící filmový rok. Za pár týdnů tak pochopitelně dojde i na to nejlepší podle redaktorů a čtenářů MovieZone. Ještě než se ale do letošní nabídky zakousneme sami, máme tu výběr kolegů z magazínu britského Empire.

 

Co letos nejvíc rozsekalo ostrovní skvadru? Inu první tři místa obsadilo nářezové podzimní trio Gravitace, Kapitán Phillips a Rivalové, které asi vystoupá hodně vysoko i u nás. Stejný osud by měl potkat osmou konverzačku Před půlnocí, no a uvidíme, kolik lidí stihne včas nakoukat Sorrentinovu Velkou nádheru. Pátého Lincolna nicméně příliš velebit nebudeme, posledním filmem z topky, který jste mohli vidět i u nás, je pak Iron Man 3. Určitě dobrá práce, taková domácí sláva ale marvelovku od Shanea Blacka asi nečeká.

Poslední tři zářezy ze žebříčku potom česká kina minuly, minimálně u dvou je to ale veliká škoda. Ztřeštěná komedie Alan Partrige: Alpha Papa by nejspíš potěšila jen oddané fandy Stevea Coogana. Thriller Stoker s Nicole Kidman se ale povedl (nafasovali jsme ho rovnou na Blu-rayi) a vyloženě peckoidní je drama Mud, ve kterém Matthew McConaughey hraje uprchlého vraha, kterému pomáhají zpátky na nohy dva malí kluci. Snad nás potká alespoň na modrých plackách.

 

Empireovská topka (která případně pokračuje až do padesátého místa) tedy vypadá následovně:

1. Gravitace
2. Kapitán Phillips
3. Rivalové
4. Mud
5. Lincoln
6. Stoker
7. Iron Man 3
8. Před půlnocí
9. Velká nádhera
10. Alan Partridge: Alpha Papa

Výstižné? Zcela mimo? Přinejmenším zajímavé? Dejte vědět v diskuzi, na vaše letošní favority se nicméně ještě ptát nebudeme. Momentálně nás spíš zajímá, co ještě hodláte dohnat, než se pustíte do rozhodování.

---

Vytáhni v hospodě: Rivalové, kteří momentálně drží fenomenální třetí místo v topce ČSFD, u nás vyjdou v červené Blu-ray krabičce. Epesní stylovka!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace