Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dáte Wolverineovi další šanci?


ikona
imf
Premiéra Budoucí minulosti se blíží a Jackman spolu s Mangoldem by rádi přišli s další sólovkou. 

Blíží se Vánoce, DVD s prodlouženou verzí Wolverinea je na stáncích, a tak je potřeba mu trochu pomoct do náruče chtivých marveláckých fanoušků. I proto Foxové posledních pár týdnů trousí nejrůznější zkazky o nových X-Menech, ale i novém Wolverineovi. Nemá smysl si to zapírat, Logan na své japonské štaci vydělal 414 milionů dolarů celosvětově. To je skoro o padesát milionů víc než předchozí sólovka, která přitom byla o dost dražší. Pro Foxy to znamená, že se svého Rosomáka musí držet zuby nehty. A zároveň ho dojit, dokud budou cinkat adamantiové zlaťáky. Mangold šel v nedávném rozhovoru dokonce tak daleko, že naznačil možný výběr zápletky pro další film.

Prý už je jisté, že se film opět námětově odrazí od existujícího komiksu. A za sebe dodám, že se téměř určitě zase bude jmenovat Wolverine, i když by tentokrát zase mohli přidat něco za dvojtečkou, aby v tom nebyl úplný zmatek. Tahle informace může být pro spoustu lidí zcela banální, ale ono se zas tak moc prověřených sérií, do kterých by se mohli Foxové bez okolků ponořit, po světě netoulá.

Značná část Wolverineovy slávy, především z osmdesátých let, totiž plyne z bratření s Avengers, případně jinými mutanty, kterým změny ve scénářích dosavadních x-menovských filmů tak nějak zavřely vrátka (např. pouto mezi Wolverinem a Kitty Pryde ve filmech není ani zdaleka tak silné, dokonce i ten vztah s Rogue se postupem času vytratil). Stejně tak si Foxové vyplýtvali Loganovu minulost (tady je passé zejména komplikovaný vztah s Mystique) nebo jeho účast ve Weapon X, což je jednoznačný fail první sólovky, protože vlastní wolverineovská týmovka by dneska určitě měla větší zásah. Foxové by určitě napodruhé a lépe chtěli zkusit Deadpoola, jenže s tím nelze naskočit do rozjetého vlaku a představa návratu Ryana Reynoldse asi nechává většinu fanoušků chladných.

Rozhodně můžete zapomenout na ostatní X-Meny, sentinely a boj o osud světa. To je úděl Budoucí minulosti, kde si velcí hráči rozeberou velkou zodpovědnost. Mangold ale prohlásil, že by chtěl další wolverineovskou sólovku vecpat do oněch dvou let mezi koncem japonské story (Wolverine a Yukio odlétají neznámo kam) a potitulkovou sekvencí (Wolverine se na letišti setkává s Xavierem a Magnetem). Proto lze očekávat, že i další sólovka budou spíše komorní (čti relativně levná) a bude se opět zaobírat vnitřními démony.

Tím se bohužel jedním šmahem opouští zápletky, které mají širší dopad na marvelovský vesmír. Bezpočtukrát byl Wolverine zmanipulován nebo se dokonce na čas stal regulérním záporákem, ale podobné veletoče vždy rezonovaly minimálně v mutantských kruzích, což by vyžadovalo víc než jedno, dvě krátká camea. Dočkáme se zase nějakého druhořadého záporáka á la Omega Red? To by ovšem Foxové udělali stejnou chybu jako Marvel ve druhém Iron Manovi. Ne že by Mickey Rourke svého Ivana Vanka zahrál špatně, ale celý ten souboj ideologií a téma Západ vs. Východ jsou natolik ohranými proprietami, že se film rázem minimálně dějově propadá do béčkových vod. Loganovy sólovky mají s výběrem záporáka potíže už od samého začátku - v Origins i samurajské sólovce jich bylo moc, a tak vlastně nikdo nestihl pobrat ani charisma, ani potřebný prostor k zaujetí diváků. Jenže co naplat, když všechny Wolverineovy nemesis pocházejí ze širšího marveláckého vesmíru? Do třetice si zkrátka musí vypomoct slavným ksichtem. Deadpool nebo Gambit asi nepřicházejí v úvahu, jenže další nápady se jaksi nedostavují.

Wolverine je jedním z nejcharismatičtějších filmových superhrdinů vůbec, ale sám doplácí na pavučinu licenčních ujednání, která mu dovoluje hrát si pouze s těmi kamarády, které mu určí právníci toho kterého studia. A to pískoviště se rok od roku zmenšuje, protože sílící Marvel nenechává Foxům příliš manévrovacího prostoru. Znamená to, že je další sólovka Wolverinea odsouzena k neúspěchu předem, nebo přece jen věříte, že najde Mangold řešení?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace