Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Febiotipy pro vás...


ikona
imf
febiofest
 

Letošní Febiofest se blíží raketovým tempem a už pozítří budou k mání lístky na jeho pražskou část. Zkušení návštěvníci vědí, že se vyplatí jít do fronty hned ve středu, protože některé filmy se vyprodají během několika málo hodin. Pokud se v onom seznamu tří stovek filmů nezorientujete, možná vám pomůže pár tipů na tutovky i úchylárny, tak jak je vidí redakce MovieZone (resp. imf... co si budeme nalhávat, byl jsem moc líný, než abych se zeptal na názor kolegů ;).

24.3. (23:00) :: Drak přichází (Enter the Dragon) :: Nejslavnější film s Brucem Lee. Bruce se vydává na ostrov, aby se zde zúčastnil nebezpečného turnaje v bojových umění a pokud možno při tom pomohl dopadnout jednoho z nejnebezpečnějších zločinců vůbec.

24.3. (23:15) :: Marebito :: Slavný japonský hororář Takashi Shimizu režíruje příběh o kameramanovi, který se snaží zachytit samotnou podstatu hrůzy. V hlavní roli režisér Tetsua, Shinya Tsukamoto.

24.3. (23:59) :: Takeshis' :: Nejnovější pecka od Takeshi Kitana, ve které se potkávají dvě stránky osobnosti tohoto slavného japonského herce.

25.3. (23:00) :: Junebug :: Rodinná artovka, které si zřejmě mnozí z vás všimli až na Oscarech (herecká nominace pro Amy Adams). Neznámé riziko, které může potěšit.

25.3. (20:00) :: Hustle & Flow (Snaž se a jeď) :: Další oscarový bumbrlíček, tentokrát z hudebního žánru. Recenzi na Hustle & Flow možná najdete na MovieZone ještě před zahájením Febiofestu. Tak nějak tušíme, že bude víc než přesvědčivou pozvánkou do kina.

25.3. (22:30) :: Uvnitř hlubokého hrdla (Inside Deep Throat) :: Dokument o natáčení a dopadu jednoho z nejslavnějších pornofilmů všech dob - Deep Throat. Trochu jiný šálek kávy. Odvážíte se usrknout? ;)

25.2. (23:00) :: Rent (Bohémové) :: Adaptace slavného broadwayského muzikálu, která se našim kinům vyhla. Díky Febiofestu si jí můžete vychutnat na velkém plátně, které muzikálu sluší nejvíc.

25.3. (23:59) :: Inside Man (Spojenec) :: Spike Lee a jeho nová záležitost, ve které se vyjednává o život padesáti rukojmích. Denzel Washington, Clive Owen a pořádně vychytaný trailer, který je ke stažení i u nás. Co chcete víc?

26.3. (14:00) :: Producenti (Producers) :: Příspěvek Civalova "oblíbence" Mela Brookse s hajlujícím Willem Ferrellem a spoustu ujetých postav a songů.

26.3. (18:45) :: Formule 17 (Shi qi sui de tian kong) :: Trocha artovního celuloidu, ať to nevypadá tak jednostranně... Formule 17 je gayovskou utopií v záři neonových diskoték současného Thajska. Vykašlete se na Zkrocenou horu, tohle je správně hardcore. Ugh.

26.3. (20:00) :: Matador :: Nebondovský comeback Pierce Brosnana? Uvidíme... akční komedii Matador každopádně provázejí kladné recenze všude kam šlápne. Budeme výjimkou? Doufejme že ne.

26.3. (23:00) :: Eva a Vašek: Od Jadranu po Moravu :: Jakási česko-chorvatská teleshoppingová šílenost o které nemám ani nejmenší ponětí. Hned po "Omlouvám se za kung-fu" (též chorvatský příspěvek) můj osobní "favorit". Bojím, bojím.

26.3. (23:59) :: Libertin (Libertine) :: Životní příběh hraběte Rochestera, volnomyšlenkáře, který se ve své době nebál žádné výstřednosti. Zní to upejpavě, ale s Johnnym Deppem v hlavní roli nemůžete šlápnout vedle.

27.3. (16:30) :: Hranice života (Stay) :: Jeden studentík ve filmu Marca Fostera (Hledání Země Nezemě) to nemá v hlavě tak úplně v pořádku a hodlá se někde v klidu zasebevraždit. Naneštěstí pro něj se o tom dozví jeho profesor a jeho hrdinné reflexy mu zavelí, aby se ho pokusil vytrhnout ze spárů smrti. Všechno je ale ještě mnohem složitější. V hlavních rolích se objevuje Ewan McGregor, Ryan Gosling nebo Naomi Watts.

27.3. (23:00) :: Gappa :: Co dodat? Kultovní japonská příšernost s velkou, nasr... papundeklovou potvorou v hlavní roli. Kdo neviděl alespoň jednu japonskou Godzillu, ten to nemůže pochopit. Potkáme se v sále?

27.3. (23:15) :: Jiang Hu :: Film pojmenovaný podle nejslavnější mafiánské čtvrti v Hong Kongu. Žánr gangsterek je teď hodně populární a režisér Derek Yee získal za Jiang Hu i několik ocenění. Osobně bych doporučoval spíš stejnojmenný, trochu zábavnější snímek z roku 1998, ale pokud jste Triádami a Infernal Affairs netknutí, užijete si určitě i tohle.

28.3. (23:59) :: Match Point - Hra osudu (Match Point) :: Nový Woody Allen, co nevypadá jako Woody Allen a organizuje žhavé sexy scény se Scarlett Johansson? Tenhle film bude vyprodaný den předem. Neváhejte.

29.3. (23:00) :: 36 komnat Shaolinu (36th Chamber of Shaolin) :: Kult. Béčko. Guilty Pleasure. Není třeba to rozvádět, fanoušci už se začínají shánět po shaolinských korálech a zamlouvají si křeslo u nejbližšího holiče.

29.3. (23:15) :: Svět bez zlodějů (World Without Thieves) :: Působivá čínská historka o jedné dlouhé cestě, během které se elitní zloděj (Andy Lau) musí postavit tváří v tvář svému žebříčku hodnot i mnohem silnějšímu konkurentovi. Povinnost pro všechny fandy netradičních hongkongských filmů a kultovních zlodějských žiletek.

30.3. (23:00) :: Arianin souboj (Ariana´s Quest) :: Sekce Divných videofilmů se letos opravdu vyvedla! Svoje zastoupení tu má i Lloyd Simandl. Pokud chcete vidět Kateřinu Brožovou jako ultimátní mrchu a Evu Aichmajerovou jako hodně mizerně anglicky mluvící děvečku, to celé v neuvěřitelně amatérském podání, kde se přehrává ostošest, renderuje v MS Malování a nikoho to neštve, pak musíte přijít. Ať tam nejsem sám. :)

Není toho málo, co? Vězte, že většina titulů je promítána několikrát, alternativní termíny si už musíte najít sami na oficiálních stránkách. Ostatní info najdete v našem starším článku. Takže zdar a třeba se tam vážně někde potkáme. Letos tam minimálně já budu pečenej vařenej. ;)

p.s. Možná tam nakonec někde bude Battle Royale. Možná...

Trestuhodné opomenutí (thx Kocourovi) - 30.3. v 19:30 dávají polský King Size... největší sci-fi mého dětství. Jsem hodně zvědav jak takhle klasika uspěje s patnáctiletým odstupem. I'm coming.... :)

UPDATE 2: Battle Royale - 30.3. 20:30 :: Battle Royale II - 31.3. 20:30

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace