Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dostane Star Trek konkurenci?


ikona
Mr. Hlad
christopher mcquarrie
Tvůrce Obvyklých podezřelých a Jacka Reachera chystá epickou sci-fi 

Christopher McQuarrie na to jde pomalu, ale nejspíš ví, co dělá. Nejdřív jako scenárista nafasoval Oscara za geniální Obvyklé podezřelé, pak tak trošku pomáhal Singerovi s X-Meny a napsal pro něj Valkýru, mezi tím natočil skvělý oldschool Únosci a před rokem velmi solidního Jacka Reachera. Teď se motá okolo páté Mission: Impossible a zdá se, že na režii se nehodlá vykašlat ani po skončení další mise Ethana Hunta. Začal totiž pracovat na filmové verzi anime Star Blazers.

 

Zápletka seriálu a filmu, který by měl McQuarrie napsat i režírovat, zní celkem zajímavě. Planeta Země i její obyvatelé na tom nejsou zrovna dobře, atmosféra je zničená díky nepřátelským mimozemšťanům a za rok radiace zahubí veškerý život. Jedinou nadějí je podivná mimozemská technologie, díky níž by skupina hrdinů se svou lodí mohla odletět na druhý konec vesmíru, tam najít způsob, jak zachránit Zemi a včas se vrátit domů. Velkolepých vesmírných sci-fi není nikdy dost a vedle Star Treku bychom určitě zvládli ještě jednu podobnou sérii. Otázka je, jak si s ní poradí McQuarrie, jenž zatím jako režisér ukázal, že mu sice sedí chlapácká témata a starosvětský přístup k věci, ale o tom, jak by si poradil s epickou sci-fi, se můžeme zatím jen dohadovat.

---

Vytáhni v hospodě: McQuarrie pomáhal pilovat scénář čtvrté Mission: Impossible, ale do titulků se nakonec nedostal.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace