Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Říjen 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Muž z oceli, nový Star Trek nebo Světová válka Z konečně na blůčku! 

Vítejte u malého výročí. Je tomu na den přesně rok, co jsem začal psát shrnutí toho nejlepšího na DVD a Blu-ray, aby vám neutekly povedené filmy, které jste buď propásli v kinech, anebo tam na ně vůbec jít nešlo. Za tu dobu jsem tu doporučoval řadu různorodých kousků, snad tedy každý objevil alespoň pár nových srdcovek, jež dodnes protáčí v přehrávači.

V prodírání se převážně modrými novinkami pochopitelně hodlám pokračovat i do budoucna. Nově to ale bude za podpory e-shopu Filmgame, který mimo pokračování téhle rubriky zaštítí i malý comeback Blu-ray recenzí. Snad se budou líbit, stejně jako tohle nové shrnutí, které je epické až běda.

Croodsovi
Vyšlo: 2. října 2013
Cena: 269 Kč (DVD), 539 Kč (3D Blu-ray + dárek)

Croodsovi do českých obchodů dorazili s taglinem "animovaný Avatar". A ačkoliv je to samozřejmě dost podivná reklama, daleko důležitější je, že neláká na další barevnou příšernost. Chris Sanders totiž opět dokázal nemožné a stejně jako u Jak vycvičit draka se z nijakých trailerů vyklubal excelentní animák, který pobaví, postraší i rozbřečí úplně celou rodinu. Croodsovi mají ohromně sympatické postavy, brilantně těží humor z neokoukané zápletky a jsou precizně vysoustruženou jízdou na horské dráze (ta akce!), která v pohodě snese víc než jedno zhlédnutí. Zkrátka jasná letošní trvalka a... nejlepší film Nicolase Cage široko daleko! (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Muž z oceli
Vyšlo: 23. října 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 629 Kč (3D Blu-ray), 719 Kč (3D Blu-ray ve Futurepacku), 1198 Kč (3D Blu-ray ve sběratelské edici)

MZácká debata o Muži z oceli se blíží k tisíci příspěvků a já jsem filmu schválně dal druhou šanci, jestli mě sebere víc než v létě. Dojmy? Inu, stejně rozpačité jako v červnu a lepší už to asi nebude. Nový Superman totiž jednoznačně pokračuje ve snyderovské tradici perfektních otvíráků, které následuje náramně vypadající průměrný film. Singerovo retro stále dostává sodu za to, že je v něm málo akce a Kal-El je posmutnělý podivín. Snyder na to odpovídá pomstychtivým tulákem, který se v prvním souboji ocitne po hodině a půl (!), abyste dostali greenscreenové orgie, při nichž nikdo nemůže nikomu ublížit. Už z toho důvodu je to docela nenapínavý a ubíjející zážitek, jakkoliv opulentně ho Snyder prodává. Silných momentů je přitom minimum, ustrašená filosofie Jonathana Kenta je vyloženě na pěst a "reálnější" pojetí má v sobě tolik děr, že je nestačíte počítat. Kdepak, nadšení stále nechávám jiným, je to "jen" fajn blockbuster. Snad se Snyder konečně trefí příště. (6/10)

Koupit na FilmGame.cz

Pařba na třetí
Vyšlo: 2. října 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 449 Kč (DVD kolekce 1-3), 899 Kč (Blu-ray kolekce 1-3)

Pařba na třetí si u diváků moc dobře nevedla a dá se tedy mluvit o tom, že se parádní jednička zbytečně natáhla do trilogie. Budiž, tady ale musím jít opět proti proudu, protože jsem úkrok od tun humoru k osobnějšímu příběhu velice vítal. Třetí Pařba je krapet temnější než její předchůdci, nejede podle provařené šablony a nesnaží se lacině šokovat. A svědčí jí to náramně, protože utužování přátelství rozhodně táhne daleko víc než "zase tá samá opice jinde". Asi pro to musíte mít vážně rádi ústřední trio a nic nenamítat proti tomu, že se čistokrevná komedie překlopila do nahláškované skoro-gangsterky. Když se ale do tohohle rozpoložení dostanete, odměnou je výborný road trip, který na jedničku zase tolik neztrácí. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

Podfukáři
Vyšlo: 9. října 2013
Cena: 269 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Podfukáři byli v letní sezóně velikým zjevením. Louis Leterrier (Neuvěřitelný Hulk, Souboj titánů) s tímhle kouzelnický heistem konečně urval vytouženou diváckou přízeň. Hlavně ale vydělal nečekaný balík, který film "odsoudil" k nevyzpytatelnému sequelu. Jak totiž předvedla jednička, Podfukáři se nebojí velkých dějových veletočů. Především je ale neděsí řádné přitahování za vlasy, díky kterému se vážně špatně odhadovalo, co se bude dít dál. Naštěstí to celé bylo zručně natočené, herecky vychutnávací a vůbec zábavné ve všech ohledech. Podfukáři tak svoji existenci nakonec ospravedlnili a platí za nejklasičtější příklad filmu, který vás náležitě odmění za totální vypnutí mozku. Dobře pro ně. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

Star Trek: Do temnoty
Vyšlo: 9. října 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 619 Kč (3D Blu-ray), 709 Kč (3D Blu-ray ve Steelbooku), 1429 Kč (3D Blu-ray ve sběratelské edici)

Star Trek nám letos uhnul do temnoty. Ale samozřejmě jen na oko, protože J. J. Abrams i tak natočil našlapaný popcornový uragán, ve kterém hláška střídá hlášku a Benedict Cumberbatch předvádí jeden ultimání monolog za druhým. Zkrátka další porce ohromné letní zábavy, která si vykládá kánon dost po svém (většina fanoušků kvůli tomu film nenávidí) a nikdy neztratí formu rychlopalného letního bijáku. Ano, je to vykoupeno pár zvraty, u kterých asi budete zdvihat obočí. Abrams ale tyhle přešlapy v klidu válcuje famózním obsazením, nabušenou akcí... a vším ostatním, takže před silou nového Treku stejně není úniku. Snad to bez "Džej Džeje" klapne i příště. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

Světová válka Z
Vyšlo: 30. října 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 619 Kč (3D Blu-ray), 629 Kč (3D Blu-ray ve Steelbooku)

Brad Pitt vs. Zombies? Dlouho se očekával kulhající propadák, nakonec jsme ale dostali hitový blockbusterový nadprůměr, který člověka ve čtyřech různorodých dávkách protáhne nefalšovanou apokalypsou. Intimní finále sice pořád není to pravé ořechové. Jinak je ale Pittova nemrtvá odysea plnotučným napínákem, který umí v pravou chvíli řádně vyděsit i oslnit. Ano, jedniček a nul mohlo být daleko méně a sem tam všechno ne úplně pasuje. I přesto ale Světová válka Z patří k tomu lepšímu z letošní velkolepé nabídky, a to se vždycky počítá. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

Trans
Vyšlo: 16. října 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Danny Boyle snad zůstane svůj ještě hodně dlouho. Opět totiž uhnul do nového žánru a opět je z toho povedený biják, tentokrát o hypnóze, která vám může nadělat v hlavě slušnou paseku. Když navíc tohle populární téma zapracujete do nevydařeného heistu s nebezpečným romantickým trojúhelníkem, dostanete navýsost nepředvídatelné boyleovské pokoukání, které plně těží svoje eRko a nebojí se vás pořádně nakopnout do koulí. Moc dobrá práce. A neříkám to jen díky tomu, že tu Rosario Dawson předvádí vážně úžasné věci... (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

Dále v říjnu vyšlo: Bezpečný přístav, Čtyřlístek ve službách krále, Osamělý jezdec, Po zániku Země, Práskač, Pravidla mlčení, Temné nebe, Tísňová linka

Nashle v listopadu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace