Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ridley Scott znovu selhal, nejvíc baví Jackass


ikona
Cival
tržby
Šílený stařík o víkendu přejel hollywoodskou elitu. 

Odejít včas je umění. A Ridley Scott si ho nejspíš neosvojil. Sice ze sebe pořád sype technicky precizní a řemeslně maximálně vyspělé žánrovky, očekávání spojená se svými novými projekty ale naplňovat nezvládá. Tupý Prometheus byl jedním z největších zklamání nového tisíciletí, teď ale přišla kriminálka Konzultant, která podle amerických recenzentů dopadla ještě hůř.

 

Přestože scénář filmu napsal Pulitzerem oceněný Cormac McCarthy, kritici jej haní jako mdlou a málo napínavou nudu, která promarnila superhvězdné herecké obsazení. Mizerná pověst se pak projevila i na návštěvnosti, protože Konzultant prošuměl a za první víkend utržil na čtvrté pozici jen 8 milionů dolarů.

Foxové sice čarují s čísly a udávají oficiální rozpočet filmu 25 milionů dolarů, což nejspíš znamená, že Bardem, Pitt, Fassbender, Penélope Cruz a Cameron Diaz hráli jen za svačiny. Takže i dvacetimilionové americké tržby a určitý přísun peněz ze zbytku světa by neměly Konzultanta na papíře posunout do červených čísel – přesto budou Foxové tenhle projekt hodnotit jako krutě neúspěšný.

V žebříčku ale jinak vidíme pravý opak. Velmi výnosná bude samozřejmě nová šílenost od party Jackass. Ti už nechtěli vymýšlet nové skeče s mladými šílenci, a tak Johnnyho Knoxvillea nahastrošili jako vitálního dědouška a nechali jej spolu s jeho přidrzlým vnoučkem páchat bordel.

 

Zábavný trailer na Bad Grandpa předjímal další kasovní úspěch a k němu samozřejmě i došlo: 32 milionů během otvíracího víkendu tlačí film někam k osmdesátce z Ameriky. A to si zaslouží uznání.

Mezi vítězné Jackass a Konzultanta se potom nasoukaly dvě chválené trvalky. Gravitace přeskočila 350 milionů a zběsile jede dál, podobně dobře si ale počíná i Greengrassův Kapitán Phillips. Unesený Tom Hanks má stovku na dosah a stejně jako kosmická Sandra se drží kolem neskutečných třicetiprocentní propadů. takhle už nás divácké davy dlouho nepotěšily.

Ve zbytku žebříčku se nicméně neděje nic extra zajímavého. Dvojka Trakařů sahá po 150 milionech a tak tak se zaplatí. Remake Carrie rychle mizí ve finančním i diváckém zapomnění, stejně jako ignorovaná 80's týmovka Plán útěku. A Enough Said s James Gandolfinim paběrkuje na pár milionech, zatímco vynikající Zmizení překročilo stomiliónovou hranici.

 

Můžeme tak směle hovořit o jednom z oscarových favoritů? Pár nominací určitě padne, stejně jako u dramatu 12 Years a Slave, které vytáhlo 2 miliony ze 123 kin a dál expanduje. Snad ve finále dopadne lépe než Konzultant, jeden průšvih by totiž měl Pittovi s Fassbenderem letos na podzim stačit.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si to Enderova hra rozdá s důchodcovskou týmovkou Last Vegas. Pevně doufáme, že se alespoň jedno z toho ujme a nebude triumfovat animovaný Ptačí úlet, kterém dva krocani cestují časem, aby dostali svoje druhy z listopadového jídelníčku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace