Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit už stál přes půl miliardy


ikona
KarelR
box officehobbithobit
Warnery to ale rozhodně netrápí. 

Půl miliardy dolarů je zhruba 10 miliard korun, takže si zkuste představit, co všechno by se za ty prachy dalo koupit. Kdybyste je měli, vložili byste je do turistické trpasličí trilogie? Že ne? To by ale byla katastrofální chyba, protože málokde lze peníze namnožit s takovou jistotou.

 

Hollywoodským účetním to sice bylo jasné už dávno. Na Novém Zélandu se teď ale podával jistý kontrolní dokument, díky němuž se může do obdivné matematiky zapojit i celý internet. Kolik zatím stál Jacksonův návrat do Středozemě? Produkce všech tří filmů (mínus letošní dvoutýdenní dotáčky a marketing) spolkla ke 31. březnu letošního roku 561 milionů dolarů.

Astronomická částka? Na první pohled možná. Na ten druhý ale objevíte tři cca dvousetmegové podívané (stále ještě se utrácí za postprodukci dvojky a trojky), které se v podstatě zaplatí krátce po premiéře druhého filmu. Už první Hobit se totiž dodrápal k miliardě, čímž vrátil studiu do kasy přibližně 500 milionů. Dvojka by pak měla bez problému vydělat to samé, no a po skončení kinoútoku trojky by Warneři mohli v centrále přepočítávat klidně trojnásobek investované částky.

 

Na vysokém hobitím rozpočtu se údajně podepsala hlavně pečlivá práce s 3D a natáčení ve 48 snímcích za sekundu. Prequelová trilogie tak stála dvojnásobek toho, co Pán prstenů (281 milionů), a v pohodě strká do kapsy i nové Star Wars (343 milionů). Jenže i při šestisetmilionových nákladech půjde o sakra výdělečný byznys, doufejme tedy, že taky bude na co koukat. Jednička nebyla zrovna fenomenálním startem.  Naděje na lepší pokračování ale vždycky umírá poslední, no ne?

---

Vytáhni v hospodě: Hugo Weaving nosil při natáčení Hobita speciální čelenku, která mu vyhlazovala vrásky. Kdyby tedy měl Patrick Stewart vlasy, nemusel na začátku Posledního vzdoru a prvního Wolverinea vypadat tak hrozně!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace