Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #213 o vesmírných lodích


ikona
Mr. Hlad
Která vesmírná loď je největší? Jak by mohl vypadat film Wonder Woman? A umí líp zpívat Kermit nebo Peter Dinklage? 

Stoprocentně říjnový výplach

Kraťas týdne
Ačkoliv to občas vypadá, že cokoliv, co smrdí comicsem, automaticky míří na filmové plátno, některým legendám to jednoduše nevyjde. Wonder Woman sice patří mezi klasiku, ale běhá v pravděpodobně nejsrandovnějším kostýmu, má neviditelnou loď a laso, díky kterému padouchové mluví pravdu. Nedávno sice vznikl pro televizi pilot, ale k seriálu už to amazonská princezna nedotáhla. Přesto by film úplně špatný být nemusel. Tenhle kraťas tedy rozhodně není.

Práce týdne
Talk show host Jay Leno už má sice nejlepší a nejvtipnější léta za sebou, ale pořád je to celebrita jako kráva. A celebrity jako kráva obvykle můžou blbnout na úplně jiném levelu než obyčejní lidé, kterým musí stačit pár piv a představivost. Upřímně – málokdo z nás se bude moci projet v batmanovské káře.

Kniha týdne
Dvacet let trvalo, než kniha The Wes Anderson Collection vznikla. Teď si ji můžete pořídit taky, protože od osmého října je v prodeji. Na 336 stranách najdete exkluzivní fotky a materiály ke všem filmům jednoho z nejoriginálnějších režisérů současnosti, rozhovor, artworky a spoustu dalších zajímavých věcí. A navíc samotná knížka je stylově andersonovská. Pro fandy povinnost.

Spolupráce týdne
Mupeti jsou boží a Peter Dinklage s Lenou Headey taky. Takže když se sejdou společně, může z toho vzejít jenom pecka. Navíc i dost chytlavá. Celebrity u loutkové bandy hostují poměrně často, ale pořád je fajn vidět, že většinu z nich to baví. A je příjemné vidět, že tvůrci nemají problém pozvat do pořadu pro děti herečku, jejíž postava souloží s vlastním bratrem a nejvíc cool mrňouse, co se kdy v bedně pohyboval.

Trailer týdne
Fanouškovství je věc silnější než cokoliv jiného na světě. A i u nás jsou lidé, kteří rádi věnují svůj čas a peníze tomu, aby si mohli zablbnout před kamerou a zahrát si na akční hrdiny z dob, kdy se chodilo do videopůjčovny a vedly se seriózní debaty, jestli je větší borec Michael Dudikoff, David Bradley nebo Jeff Wincott. Pokud alespoň dva z téhle trojice pánů neznáte, nejspíš neoceníte trailer na The Blaster, který je pochopitelně amatérský až na půdu, ale dobu, kdy jsme čuměli na videu na filmy s jednohlasným dabingem a s rozpočtem, za nějž byste si dnes nekoupili ani oběd, připomíná celkem stylově.

Jak to mělo skončit týdne
Star Trek Do temnoty byl hodně fajn a z fajn filmů se dělá celkem snadno legrace, což parta z How It Should Have Ended už několikrát potvrdila. Tentokrát zjistíme, jak by asi posádka Enterprise skutečně reagovala na odhalení skutečné identity hlavního padoucha, nebo proč hodit do šrotu celou vesmírnou flotilu.

Lodě týdne
Vesmírné lodě jsou super, pokud je filmoví designéři neodfláknou. O tom, který je nejvíc super, se můžeme pobavit jindy, asi by to bylo na dlouho, každopádně která je nejdelší, se dá určit celkem snadno z tohohle plakátu, kde jsou snad všechny myslitelné filmové vesmírné lodě vůbec. Celkem stylová inspirace k výzdobě obýváku.

Upřímný trailer týdne
Upřímné trailery se obvykle věnují novějším věcem, ale čas od času dojde i na nějakou tu starší pecku. Matrix je sice klasika a takový K0c0ur by byl ochotný při bránění jeho kvalit bojovat i se Scottem Adkinsem. Na druhou stranu takhle kvalitní film bez problémů trošku toho sarkastického humoru ustojí, ne?

Remake týdne
Seriál Breaking Bad skončil před pár dny a skončil hodně stylově. Ale nebojte se, už teď se chystá nová verze. Bylo by možná už trošku za hranicí, kdyby se do ní pustili v Americe, ale Kolumbii je to celkem fuk. Jejich Walter promluví španělsky, místo Jesseho nafasuje Joseho a karavan, na který v téhle části světa moc často nenarazíte, bude vyměněn za starý školní autobus. Jinak to ale bude skoro to samé. Tedy alespoň teoreticky.

Duel týdne
Minule jsme se ptali na to, jaké filmy z vesmíru, které nepatří úplně do sci-fi žánru, máte nejradši. Často zazněly jména pecek jako Apollo 13, Vesmírní kovbojové, Sunshine nebo Armageddon, ale došlo třeba i na Moon.

Dnes se podíváme na vaše ošklivé zážitky z kina. Zajímalo by nás, z jakého filmu jste dobrovolně odešli a proč. Název nebo názvy pište do předmětu a do textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace