Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scarlett ani Rivalové nestačili na druhé Trakaře


ikona
Cival
tržby
Jak rodinný animák vykostil i pekelně kvalitní hranou produkci... 

Byl to další typicky nevýrazný zářijový víkend. Což celkem zarazí, protože sada premiér byla poměrně silná a pestrá. Nejlíp se dařilo animáku Zataženo, občas trakaře 2. Pokračování nahláškované trvalky, která to z třicetimilionového otvíráku dotáhla na 125 mega jen z Ameriky, se ale ani tentokrát nerozjíždělo kdovíjak rychle – start za 35 milionů je poměrně pomalý, a to tuplem na poměry sequelu oblíbené rodinné oddychovky.

Dvojku Trakařů přitom nezdobí tak silně pozitivní recenze a takový moment překvapení, proto se navzdory repríze výborných diváckých ohlasů nedá očekávat tak mohutná výdrž jako u jedničky. U Sony se ovšem můžou spolehnout, že značka vydělá větší peníze ve zbytku světa, takže čtvrtmiliardové kinovýdělky se určitě podaří zopáknout. Když přitom člověk uváží, že rozpočet dvojky je podle oficiálních statistik nižší než u jedničky (jen 78 milionů dolarů), pak jde pořád o velmi výhodný byznys.

Stříbrnou pozici uhájilo chválené drama Zmizení s Jakem Gyllenhaalem a Hugh Jackmanem, které přisypalo do banku dalších jedenáct milionů. Aktuálních 38 mega jasně napovídá, že tenhle napínák nebude mít problém se zaplacením jen z tržeb ze světových kin.

Výděleční budou i Rivalové. Retrojízdu s formulkami totiž Ron Howard pořídil jen za 38 milionů dolarů. Desítku už si film připsal jen o prvním víkendu v široké americké distribuci – avšak na poměry tak očekávaného a tak velebeného bijáku je to přeci jen trochu zklamání. O tenhle parádní kousek (viz recenze) ale bude hodně dlouho zájem na všech kontinentech, takže Niki Lauda a Thor si v kokpitech vyjezdí ještě pěkných pár zlaťáků.

Dál je to bohužel ještě smutnější pohled. Megasračkoidní černošská romantika Baggage Claim totiž urvala na úvod 9,3 milionu dolarů: Nic moc výsledek, ale pohříchu stále o tři sta tisíc vyšší suma, než kterou z dvou a půl tisíce kin vyškrábla romance Don Jon. Ta přitom sbírá samé nadšené reference – a rozhodně nejen kvůli tomu, že to v ní Scarlett Johansson a Josephu Gordonu-Levittovi pekelně sluší. Jediné štěstí, že Levitt svůj režijní a scenáristický debut pořídil bratru za šest milionů: Při takových nákladech se tahle nezávislá svěženka prostě nemůže dostat do existenčních potíží.

Šestou pozici jistí dvojka Insidious. Stomilionová hitovka tak jako V zajetí démonů to sice nebude, průběžných 69 milionů je ale pořád desetinásobkem rozpočtu a jde výrazně přes tržby jinak fenomenálně úspěšné jedničky. Wanovi za to respekt.

TRŽBY FILMŮ JAMESE WANA

Do desítky se pak vešla ještě Bessonova komediální gangsterka The Family, historicky vůbec nejúspěšnější španělsky mluvený biják v amerických kinech Instructions Not Included a dva nezdolné stomilionové velehity: taškařice Millerovi na tripu a retro The Butler.

Za pozornost stojí i start nového filmu o Metallice, který vytáhl skoro dva miliony dolarů z tří stovek kin. Za týden bude expandovat, takže repráky teprve dostanou pořádně zabrat.
 
Kompletní žebříček tržeb zde.
 
Za týden si dají Timberlake s Affleckem thrillerovou Hru na hraně, ještě víc jsme ale zvědaví na komerční výsledky Cuarónovy sci-fi Gravitace.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace