Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Do kin míří spin-off Harryho Pottera


ikona
KarelR
fantastic beasts and where to find themharry potter
Warneři konečně přišli na to, jak víc poždímat slavnou značku. 

Filmový Harry Potter to zabalil před dvěma lety a pro Warnery to byla velká ztráta. Od té doby marně hledají novou fantasy sérii pro mladé a mimo Hobita s tím neměli moc velký úspěch. Nyní ale tenhle oříšek konečně rozlouskli. A opět u toho bude J. K. Rowlingová.

 

Tentokrát dokonce jako scenáristka, jelikož bude "adaptovat" vlastní potterovskou učebnici Fantastická zvířata a kde je najít (Fantastic Beasts and Where to Find Them). Ta vyšla v roce 2001 jako doprovodná kniha ke slavné sérii a vypráví o Mloku Scamanderovi, zvířecím badateli z kouzelnického světa. Scamander studoval v Bradavicích a posléze pracoval na Ministerstvu kouzel (především Odbor pro dohled nad kouzelnými tvory). Jeho největším životním přínosem nicméně bylo studování fantastických zvířat pro magizoologii, za což dostal Merlinův řád druhého stupně.

Na první pohled to tedy vypadá, že Warneři Rowlingovou ukecali do prequelu. Slavná autorka ale tvrdí, že to není moc přesné pojmenování. Jednoduše chystá další sérii příběhů ze stejného kouzelnického světa, jež by se měly začít odehrávat 70 let před potterovskou ságou v New Yorku. Přímé odkazy na slavného čaroděje tak nejspíš nehrozí. Už teď je ale jasné, v jakém duchu se ponese kompletní propagační kampaň. A že se producenti přinejmenším pokusí minimálně o cameo mladého Brumbála nebo něco podobného.

 

Scamanderův potenciál je zkrátka obrovský a Warneři už nyní chystají i videohry, merchandising a propojení nové série se čtenářským webem Pottermore. Snad tedy celé rozšiřování proběhne elegantně a Mlok (uf, snad se u nás couvne k anglickému jménu Newt) bude Harrymu alespoň rovnocenným partnerem a ne jen ždímačkou z druhé cenové. Takových už jsme totiž za poslední roky viděli dost a dost.

---

Vytáhni v hospodě: Rowlingové před rokem vyšel román Prázdné místo (The Casual Vacancy), z něhož BBC momentálně vyrábí televizní minisérii. V příštích letech tedy z diváckého povědomí jen tak nezmizí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (94)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace