Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Srpen 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Co jste si měli pořídit minulý měsíc? 

Asi jste si všimli, že letošní srpen nestál v kinech za moc. Dobrý film aby člověk pohledal, situace ale bohužel nebyla lepší ani na domácích nosičích. Servírovala se totiž převážně mizerná jarní nabídka, ze níž jakž takž vyčuhovaly jen tři kousky. O co šlo? Odpověď se tradičně skrývá v několika následujících odstavcích.

 

TIPY Z ČERVENCE, ČERVNA, KVĚTNA, DUBNA, BŘEZNA, ÚNORA a LEDNA

Maniak
Vyšlo: 21. srpna 2013
Cena: 179 Kč (DVD)

A pak že to nejde. Většina remaků hororových klasik je zábavná asi jako operace slepého střeva bez umrtvení. Ovšem Maniak je výjimka. A hodně povedená. Producent Alexandre Aja a režisér Franck Khalfoun dokázali natočit film, jehož sledování je místy až fyzicky nepříjemné. Vše je totiž natočeno přímo z pohledu vraha. Uvidíte, jak bojuje se svým svědomím a psychickou nemocí, jak tenhle boj prohrává a chystá se udělat pár hodně ošklivých věcí sympatickým mladým dívkám. A obvykle u toho využívá čtvrtmetrový nůž. Maniak nespoléhá na klasické lekačky, místo toho jakoby člověk doslova koukal Frankovi přes rameno, věděl, co se chystá udělat a nemohl tomu zabránit. Což je ve výsledku mnohem působivější, než když Jason Voorhees vyskočí ze skříně na dva souložící puberťáky a přibodne je k zemi větví ze smrku. Khalfounovi se navíc povedlo vytvořit mrazivou atmosféru anonymního města a Maniak tak občas připomíná Refnův Drive. Jen se tu o něco víc skalpují ženy. Je to dost nepříjemné na pohled, ale zároveň i fascinující. Dospělý horor pro dospělé hororové fanoušky. Nic pro děcka, která si zakrývají oči u Paranormal Activity nebo nového Texaského masakru motorovou pilou. (Mr. Hlad) (8/10) (Hladova recenze)

 

Pád Bílého domu
Vyšlo: 14. srpna 2013
Cena: 269 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Letošní duel Bílých domů dopadl víceméně nerozhodně. Z White House Down je sice bolestivý propadák, zároveň jde ale o jeden z nejzábavnějších blockbusterů léta. Pád Bílého domu potom na druhé straně vydělal solidní peníze. Za to jsme ale dostali jen mile nekompromisní jednohubku, jejíž humor často spočívá v tom, že se bere až přespříliš vážně. Fuqua s Butlerem tak svůj film zvládli utopit v nebývalé dávce bolestivého patosu. Dokud ale vedle něj dávkují jeden headshot za druhým, člověk si rád zavzpomíná na to nejlepší ze seagalovek a spokojeni se baví tím, jak hlavní hrdina přetírá Bílý dům na rudo a ještě už toho zvládá prudit záporáka jako John McClane v nejlepších letech. Ve finále tedy vyhráli fandové akčního žánru. Dostali jsme totiž hned dva necomicsové odvazy, na které budeme v nadcházejících letech ještě rádi vzpomínat. (6/10) (Moje recenze)

 

Vedlejší účinky
Vyšlo: 21. srpna 2013
Cena: 269 Kč (DVD)

Že se nedá podruhé vstoupit do stejné řeky? Steven Soderbergh na tohle pravidlo zvysoka kašle a servíruje další odosobněné drama, které vás stáhne víc než většina "charakterních" jistot. Po předloňské Nákaze i Vedlejší účinky mrazí, aniž by se snažily lacině šokovat. A jsou tak další inteligentní sondou do méně viditelných společenských problémů, jimž by se jiní tvůrci vyhnuli nějakou divácky atraktivnější oklikou. Ne tak Soderbergh, který opět posbíral hrstku přesných herců (ano, svoje si v klidu odvádí i Tatum), aby rozehrál nepředvídatelné drámo o zázračném novém léku. Ale co ony "vedlejší účinky"? Nechte se překvapit. V době přesně čím dál tím přesněji nalajnovaných vyprávění se každý takovýhle film počítá dvojnásob. (8/10) (Hladova recenze)

 

Dále v srpnu vyšlo: Hostitel, Jedlíci aneb sto kilo lásky, Jack a obři, Kouzelníci, Lesní duch, Mládeži nepřístupno, Na dřeň, Nevědomí, Pomsta mrtvého muže, Příběh mého syna, Sammyho dobrodružství 2, Scary Movie 5, Stoker, Za borovicovým hájem, Za každou cenu!, Zlomené město

Nashle u (konečně) našlápnutého září.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace