Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zářijovou bídu spasili jen One Direction


ikona
Cival
tržby
Ani rychlý a zběsilý Ethan Hawke nestačil... 

Končí léto a začíná tradiční zářijová bída. Tak jako každý rok. A jen pár filmů se z téhle nouze zvládne vymanit. Jedním z nich je podle očekávání koncertní dokument o boy-bandu One Direction, který uznávaný dokumentarista Morgan Spurlock (!) pořídil za deset milionů dolarů.

 

3D show pro náctileté dívenky a gaye, kteří obdivují tyhle vyhlazené chlapečky (a že jich je po světě hrozivě moc), vytáhli celovčerák o One Direction na první příčku kasovního žebříčku. A stačilo na to jen 17 milionů dolarů, což je v rámci žánru středně dobrý výsledek: Hannah Montana, Justin Bieber nebo Michael Jackson vydělávali výrazně víc, naopak Jonas Brothers nebo Katy Perry na tom byli o dost hůř. U všech jmenovaných šly ale zisky po premiéře rychle dolů, což bude platit i pro One Direction – dokument o těchhle chlapečcích utrží v Americe nějakých čtyřicet mega.

SROVNÁNÍ TRŽEB HUDEBNÍCH 3D FILMŮ 

Konkurence je však hanebná. Žádná další novinka se dopředu nehnala, proto mohlo stříbro v klidu jistit oblíbené retro The Butler: Minimální propad tržeb udržel tohle drama na 14 milionech za víkend, díky čemuž na kontě cinká aktuálních 75 mega.

To bronzoví Millerovi na tripu už šli přes stovku jen z Ameriky. Zaslouženě, protože tahle komedie se povedla, a účinně baví diváky doma i venku. Světové tržby půjdou přes dvě stě melounů.

 

Za průměrnými Letadly, které furt ne a ne odletět do pryč, se na páté pozici překvapivě uvedla mexická oddychovka Instructions Not Included. Klasická výplachovka o chlapíkovi, který se najednou musí postarat o děcko, urvala o víkendu sedm a půl milionu dolarů – hispánská komunita zjevně ocení rady, jak vychovávat caparty, a při správném marketingu se na tom může svézt i naprosto nenápadný snímek bez hereckých hvězd.
 
Sci-fi Elysium pak na šestce přepočítává 78 milionů a celosvětově půjde za chvíli přes dvoustovku. Čekalo se ovšem víc, tak jako u spousty dalších letošních scífek.
 
Na sedmé pozici vyklízí bleskurychle pozice další twilightovský pohrobek The Mortal Instruments: Město z kostí. Bohužel rychle klesají i zisky osmé komedie Na konci světa, která výtečně završila trilogii uhozených taškařic trojky Wright – Pegg – Frost (recenze bude v příštích dnech).

 

Do desítky se pak vešla ještě novinka Getaway, v níž se mezi rychlými kárami řítí Selena Gomez a Ethan Hawke. Spojení teen hvězdičky s oblíbenou hereckou jistotou ale vůbec nezafungovalo a výsledkem byl chabý čtyřapůlmilionový otvírák. A taky jen hodně těsný náskok před desátým Percym Jacksonem 2.

Kompletní žebříček tržeb zde.
 
Za týden si na sebe zkusí vydělat Riddick. Jeho pověst a předchozí komerční výkonnost ale ke kdovíjakému optimismu neponoukají.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace