Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další pohrobek Twilight propadl, radují se geeci


ikona
Cival
tržby
Hororová kvalita tentokrát nezabodovala... 

Těžko si vybavit nudnější víkend v amerických kinech. Letní zbytky totiž moc diváků nezaujaly, takže první pozici si mohl zase v pohodě uhlídat The Butler. Retro drama o černošském sluhovi amerických prezidentů, ve kterém se vedle spousty mužských hvězd objevila i třeba populární moderátorka Oprah Winfrey, dál sbírá u diváků body a taví je v hromadu peněz.

Pokles zisků o pouhých 30% na 17 milionů o druhém víkendu jasně naznačuje, že publikum má tenhle film rádo a hodlá ho ještě chvíli podporovat. S takovouhle výkonností by snímek měl hravě utržit stovku jen z Ameriky, což je na drama s třicetimilionovým rozpočtem úctyhodný kousek. Máme tu Černobílý svět pro rok 2013 – projeví se to i na Oscarech? To teprve uvidíme…

Do jednoznačně kladných čísel se vecpala i přisprostlá rodinná komedie Millerovi na tripu, která už přepočítává 91 milionů. I tady budou americké zisky třikrát vyšší než rozpočet, takže si Warneři můžou mnout ruce a hledat další scénář pro komediální stálici Jennifer Aniston.

Naoko nejúspěšnější novinkou byla bronzová fantasy The Mortal Instruments: Město z kostí. Zdání tu ale klame, protože další twilightovsky koncipovaný projekt o patnáctileté dívčině, nadpřirozenu a tak poutavém mystériu, že se mu všichni američtí recenzenti naprosto vysmáli, stál 60 milionů dolarů. A za prvních pět dní promítání jich utržil jen 14, takže tržby jen lehounce přesáhnou třicítku. V rámci daného ranku tu tedy máme další fiasko. Vydělávat budou zas až Hunger Games… a pak remake Twilight ságy.

Líp na tom reálně je komedie Na konci světa, která na čtvrté příčce vytěžila z patnácti stovek kin skoro devět milionů dolarů. Završení volné trilogie geekovských taškařic Edgara Wrighta, Simona Pegga a Nicka Frosta totiž stálo jen dvacet mega, takže si v Americe zajistí ekonomickou soběstačnost a v mnohem příznivěji nakloněné Evropě to doklepe do pohodového zisku (koneckonců jen z domovské Británie už přiteklo 13 milionů dolarů).

Na páté pozici se drží disneyovská Letadla, která mají aktuálně 59 milionů a chystají se dosednout na ranveje ve zbytku světa. Tamtéž se už slušně rozkoukává Blomkampovo sci-fi Elysium, které k aktuálním 69 melounům z Ameriky přisypalo už sedmdesátku z dalších kontinentů. I když film zaostal za očekáváním, celkové tržby zjevně průšvihové nebudou.

Sedmou příčku obsadila hororová premiéra You´re Next. Lionsgate Films pohříchu nedokázali naplno vytěžit potenciál, který skýtá srpnový distribuční termín bez velké blockbusterové konkurence - přitom ve prospěch filmu kopaly jak atmosférické upoutávky, tak hlavně velmi pozitivní americké recenze, které mluví o dalším povedeném hororu letošního léta. Jenže You´re Next utržilo o prvním víkendu jen sedm milionů, takže ke kasovnímu zázraku ve stylu V zajetí démonů nebo k jasnému úspěchu, jaký si připsala Očista, má tahle žánrovka sakra daleko. A je to škoda.

 

Do desítky se vešel ještě slabý Percy Jackson 2, jehož znovu táhnou kina mimo Ameriku, drama Woodyho Allena Jasmíniny slzy a rozpačitý sequel Kick-Ass 2.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden letní sezónu definitivně uzavřou teen radovánky: Thriller se Selenou Gomez Getaway a koncertní blbina o boy-bandu One Direction.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace