Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #206 o destrukci


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Které památky se ve filmech nejlépe ničí? Jak vypadá pákistánský akční nářez? A který hrdina se umí nejlépe představit? 

Zkrátka další výplach

Pád týdne
Gravitace je věc, se kterou se musí počítat. S její pomocí je celkem snadné zbavit se padoucha tím, že ho hrdina vyhodí ze sedmatřicátého patra, ale i nějaký ten obyčejný skok z vyvýšeného místa může být díky dobře postavené kameře zatraceně stylový na pohled. Tohle video vám ukáže, že zemská přitažlivost může být sakra působivá.

Představovačka týdne
Když jde člověk na film, nejspíš tuší, o čem bude a jestli hlavní hrdina hodlá zachraňovat svět před mimozemšťany či teroristy, řešit problém s rozpadající se rodinou nebo se nechá legračně kopat do koulí. Každopádně nějaká ta představovačka je nutná v každém případě. A může být i dost cool, když na to přijde.

Comics týdne
Chvilku to vypadalo, že o Šíleném Maxovi už nikdy neuslyšíme, ale zdá se, že je o něj docela velký zájem. Příští rok se vrátí do kin s tváří Toma Hardyho, chystá se počítačová a hra a teď tu máme comicsy, které by právě herního hrdinu měli trošku představit. Tady je první část a tady druhá.

Destrukce týdne
Je stylovější rozmlátit Bílý dům, udělat hromadu bordelu z Kremlu nebo urvat hlavu Soše svobody? Na tuhle otázku se nedá jednoznačně odpovědět, každopádně je jasné, že filmaři si některé budovy oblíbili víc než jiné. Tak se mrkněte na desítku těch, které jsou mezi hollywoodskými trikaři a pyrotechniky nejpopulárnější.

Mapa týdne
Na Google mapách můžete najít skoro všechno, navíc díky funkci Street View si lze z klidu domova prohlédnout věci na druhém konci světa. A občas na člověka čeká i nějaké to překvapení. Třeba takový stroj času.

Trailer týdne
Když se mluví o akčním žánru, většina diváků si obvykle představí typický produkt Hollywoodu, případně něco z Anglie, Francie nebo Asie. Ale Pákistán? Upřímně – kolik z vás by ho našlo na slepé mapě a kdo by věděl, jaké je jeho hlavní město? Každopádně zdá se,  že i tady mají rádi drsňáky, kteří se nebojí trochu si zašpinit ruce teroristickou krví. Upoutávka na pákistánský akčňák Waar vypadá překvapivě dobře.

Výstava týdne
Edgar Wright je dobrý a zábavný režisér, ale rozhodně nepatři mezi ten typ filmařů, kteří by na sebe chtěli upozorňovat vizuálem. Každopádně fandů má dost a zdá se, že ti se rozhodli trošku mu složit poklonu tím, že vytvořili hromadu obrazů na základě jeho filmů. 20. srpna tedy v Los Angeles startuje výstava s názvem The Official Edgar Wright Art Show. K vidění tam budou hodně zajímavé věci.

Hra týdne
Kultovní Blade Runner by se v budoucnu podle všeho mohl dočkat pokračování, pokud vám ale temný svět plný replikantů a neustálého deště chybí, je tu hra. A teď nemluvíme o vydařené adventuře z devadesátých let. Parta fandů se totiž rozhodla slavnou sci-fi předělat tak, aby vypadala jako osmibitová hra z osmdesátých let. A má to styl.

Kraťas týdne
Krátký film The Cub momentálně sklízí hodně pochval na festivalu v Sundance a vy se na něj můžete podívat. Zjistíte v něm mimo jiné jednu hodně důležitou věc – nechávat vlastní dítě v lese, aby ho vychovala divoká zvěř, fakt není úplně dobrý nápad.

Duel týdne
Minulý duel, ve kterém se vás KarelR ptal na nejlepší válečnou týmovku, skončil těsnou výhrou Kam orli nelétají nad Tarantinovými Pancharty. Třetí místo pak ukořistil Master & Commander.

 

Dnes se mrkneme na Bruce Willise. Ten si začal stěžovat, že ho akční filmy nebaví a je to na jeho výkonech dost vidět. Nás by zajímalo, v jaké neakční roli máte Willise nejraději. Název filmu napište do předmětu a v textu se rozepište.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace