Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan začal točit Interstellar


ikona
KarelR
christopher nolaninterstellar
Z Gothamu se stěhujeme do dalekých zákoutí vesmíru. 

Je tomu zhruba 7 měsíců, co se Christopher Nolan chopil dlouho očekávané sci-fi Interstellar. Scénář jeho bratra Jonathana měl původně natočit sám Steven Spielberg. Ten ale nakonec utekl k jiným projektům, a tak se příběh o cestování červími dírami vrátil k rodinnému krbu. Chris si do něj připsal pár vlastních nápadů a do hlavní role obsadil Matthewa McConaugheyho, načež se pustil do zhruba půlroční preprodukce.

 

Ta však nedávno skončila a Paramount nyní slavnostně oznámil, že se včera rozběhlo natáčení. Nolanův štáb se usídlil v Kanadě, kde bude opět kombinovat 35 mm film s IMAX kamerami, a tiskové prohlášení doprovází i krátká nová synopse... která vám toho řekne zhruba stejně jako ta stará:

Nový scénář Interstellaru sleduje dobrodružství skupiny badatelů, kteří díky nově objevené červí díře překonají hranice lidského cestování vesmírem a při mezihvězdné výpravě zdolají obrovské vzdálenosti.

 

Vtipy o tom, že si Nolan točí vlastní Hvězdnou bránu, ještě dlouho nebudou brát konce. Na place je mu ale k ruce slavný teoretický fyzik Kip Thorne (autor prvotního nápadu na film), takže čekejte spíš realistický dobrodružný thriller, než nějaký závratně imaginativní sci-fi akčňák. Nolan se nejspíš bude s mimozemským řáděním držet při zemi, na což mimo McConaugheyho slyšeli třeba Anne Hathaway, Jessica Chastain, John Lithgow, Casey Affleck, Wes Bentley, Topher Grace, Ellen Burstyn a samozřejmě Michael Caine, bez kterého si Nolan nedovolí ani zapnout kameru. Tu bude mimochodem výjimečně držet Švýcar Hoyte Van Hoytema (Wally Pfister točí svůj debut Transcendence s Johnnym Deppem), který má na kontě původní upířinu Ať vejde ten pravý, špiónské retro Jeden musí z kola ven, O. Russellova Fightera nebo novinku Spikea Jonzeho Her. Solidní resumé.

 

Premiéra Interstellaru by měla proběhnout 7. listopadu 2014 a s přehledem půjde o jeden z nejočekávanějších filmů příštího roku. Věříte, že Nolan zaboduje podobně jako s Počátkem? Nebo tušíte první zásadní klopýtnutí? 825 milionů dolarů byly na originální film o snech monstrózní tržby, laťka tedy není zrovna nízko.

---

Vytáhni v hospodě: Thorne se nechal slyšet, že by si v Interstellaru rád zahrál sám sebe. Uvidíme, jestli mu Nolan tohle přání splní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace