Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bourne bez Bournea pokračuje


ikona
KarelR
bournebourne 5bourne legacyjeremy renner
Je to značka? Tak se musí natočit další díl! 

Bourneův odkaz patří mezi nejméně výrazné blockbustery minulého roku a při rozpočtu 125 milionů dolarů z diváků vytáhl "pouze" 276. I přesto, že jde o druhý nejméně výdělečný díl série (jednička utržila 214, ale taky byla o 65 milionů levnější), se brzy po premiéře mluvilo o pokračování... protože to tak nějak patří k hollywoodskému koloritu. Po nadějných slibech, jež dokonce opatrně doufaly v týmovku s Rennerem a Damonem, se ale rok nepřišlo s ničím hmatatelnějším. Až doteď.

 

V Universalu si zřejmě museli uvědomit, že na Jasonovo dědictví tak trochu zapomněli, a tak najali scenáristu pátého dílu. Je jím Anthony Peckham, jenž pomáhal s prvním Downeyho Sherlockem, což by mohlo znamenat, že to Universal tentokrát zkusí divácky příznivější cestou. Obvykle totiž Bourneovky rozjížděl Tony Gilroy. Ten ale ve čtyřce přišel s nezajímavým hrdinou, magickými pilulkami a bořením Greengrassovy trojky, takže by nebylo překvapením, kdyby ho studio buď odstavilo, nebo mu daleko víc hledělo přes rameno.

Nicméně, co bude Jeremy Renner vyvádět po útěku z Manily? To asi zatím neví ani samotný Peckham. Dá se ale předpokládat, že se mimo Aarona Crosse vrátí i postavy Rachel Weisz a Edwarda Nortona, a že nás čeká další bitva o vysoké posty v CIA. Universal by určitě zaplesal nad jakoukoliv účastí Matta Damona. Ten ale několikrát zdůraznil, že si nedovede představit důvod pro Bourneův návrat před kameru, tudíž na něj můžeme zapomenout. B tým to bude muset zvládnout bez něj, snad se tedy napodruhé přitlačí na razanci příběhu a ubere na špiónském levelování, u kterého se bila průhlednost s otravností.

 

Čeká nás pokus o velký akčňák? Nebo spíš o kompaktní thriller? Cokoliv bude lepší než další trumfovačka operací Blackbriar, Threadstone, Outcome a LARX, ve kterých musela mít půlka diváků slušný guláš. Cokoliv!

---

Vytáhni v hospodě: Robert Ludlum napsal jen tři romány s Jasonem Bournem. Sérii po jeho smrti v roce 2001 převzal Eric Van Lustbader, který letos v prosinci vydá už osmou knihu s titulním hrdinou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace