Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červenec 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Exploze v kině, romantika doma. 

Léto je v plném proudu a dobrý modrý disk aby člověk pohledal. Aby taky ne, v červenci vás totiž filmoví distributoři radši natáhnou do kina, kde se můžete nacpat popcornem a vychutnat si nejnovější blockbusterové perly. Minulý měsíc tak vedle průměrné hororové, akční a komediální krmě nabídl jen tři zajímavější kousky. Dva z nich ani nevyšly na blůčku (zrovna u Terapie láskou to dost naštve), všechny vám ale zajistí potřebnou dávku romantiky pro vlahý letní večer. Že se drahá nechce trmácet na další explozivní maratón? Vyjděte jí vstříc jednou z domácích novinek a třeba se vám to vyplatí omnoho víc.

TIPY Z ČERVNA, KVĚTNA, DUBNA, BŘEZNA, ÚNORA a LEDNA

Čtyřicítka na krku
Vyšlo: 24. července 2013, 5. srpna 2013
Cena: 169 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-Ray)

Judd Apatow se po nenápadných Komicích vrací s ještě nenápadnější Čtyřicítkou na krku, což překvapivě není film o tom, jak se nejlépe zbavit stárnoucí fúrie. Pod trochu matoucím názvem se skrývá spin-off Zbouchnuté, v němž Pete a Debbie (filmová ségra postavy Katherine Heigl) řeší potíže spojené s životem po čtyřicítce. V jádru je to stejně vtipné, dojemné a výstižné jako předchozí Apatowovy kousky. Ve střižně ale někdo ztratil soudnost a jednoduchý příběh natáhl na dvě a čtvrt hodiny, čímž z něj udělal sérii humorných epizodek, z nichž by se dala půlka s klidem vyexpedovat. Celkové vyznění Čtyřicítky na krku by se přitom vůbec nezměnilo a naopak mohlo být daleko údernější. Takhle na každou skvělou scénu připadají alespoň dvě, u kterých měly úřadovat neúprosné nůžky, a výsledkem je lehce utahaný mainstream, jemuž musí jít divák hodně naproti. (7/10)

P. S.: Třešičkou na dortu je Megan Fox ve svojí zdaleka nejzábavnější roli. Kéž by ji takhle umělo využít víc režisérů.

Svobodná umění
Vyšlo: 17. července 2013
Cena: 199 Kč (DVD)

Woody Allen (až na výjimky) netočí tak dobré filmy jako kdysi. Naštěstí je tu ale Josh Radnor (aka Ted ze seriálové Matky), který už podruhé přichází tuhle díru zaplácnout. Jeho tři roky staré Bezvadíkyještěprosím patří mezi nejsympatičtější debuty posledních let. Až ve Svobodných uměních se ale naplno projevuje Radnorova schopnost napsat a zahrát allenovského intelektuála, který se pořád ještě snaží pochopit a zcivilizovat svět kolem sebe. Zahrnuje to především romanci s mladičkou Elizabeth Olsen, šití do Stmívání a podivná setkání se Zacem Efronem, z nichž se dá v pohodě slepit zábavná, citlivá a napínavá indie. Připočtěte si k tomu parádní hudbu a dostanete nepříliš originální, ale všech směrech vyvedenou žánrovku. (8/10)

Terapie láskou
Vyšlo: 3. července 2013
Cena: 189 Kč (DVD)

Jeden z nejvážnějších kandidátů na místní film roku to konečně dotáhl na DVD. A jasnější koupě tu dlouho nebyla, protože za dvě kilka nafasujete po všech stránkách perfektní romantické drama, které se snad nemůže nikdy okoukat. Bradley Cooper a (zaslouženě oscarová) Jennifer Lawrence v něm září jako Pat a Tiffany, experti na uklidňující léky, kteří se musí přenést přes ztrátu partnerů a vyděšené okolí. To vše za pomoci fenomenálního De Nira a bravurního vedení Davida O. Russella (scénář i režie), který pozvedl další obyčejný příběh do neobyčejných výšin. Po prvním zhlédnutí navíc přestává trápit dějová předvídatelnost a nastupuje vychutnávací mód, v němž se Terapie láskou mění v přehlídku prvotřídní novodobé filmařiny. Upřímnější a dojemnější romance už nás letos potká těžko, tak si nenechte ujít tuhle. Pecka nad pecky! (10/10) (Civalova recenze)

Dále v červenci vyšlo: 7 dní hříchu, 30 minut po půlnoci, Gambit, G. I. Joe: Odveta, Konečná, Mama, Mocný vládce Oz, Pár nenormálních aktivit, Texaský masakr motorovou pilou 3D

Nashle u vymeteného srpna.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace