Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wahlberg a Washington mají nabité obě bouchačky


ikona
imf
box officetržby
Hvězdy táhnou, zatímco Šmoulové žerou prach u cesty. Máme z toho radost! 

Pan Neomylný (až na to RIPD, ehm), lord z HSX a král tržebních analýz má zaslouženou dovolenou, takže mu seberu tu čest bouchnout šampaňské a oznámit, že druzí Šmoulové jsou kapitálním průšvihem. Ani se songem od Britney Spears, obrovskou marketingovou masáží (sto různých výrobců, hodnota přes 150 milionů dolarů jen v outsourcované reklamě) nedokázali otevřít líp než na třetím místě za 18.2 milionu dolarů. Jasně, Evropa to dotáhne, protože tady modrá letí a s rozpočtem pouhých 105 milionů rozhodně Šmoulinka nikomu ze Sony díru do kapsy neudělá, jenže by to taky mohlo znamenat, že s trojkou bude studio otravovat o poznání později. Neopakuje se tedy fenomén Alvina a chipmunků, kdy jednička otevřela za 44, dvojka za 48 a trojka za pouhých 23 milionů. I to ovšem bylo lepší než v případě druhých Šmoulů, takže doufejme, že modrou v kinech uvidíme až s nástupem dalšího Avatara.

To Universal má důvod oslavovat, protože 2 Guns s Markem Wahlbergem a Denzelem Washingtonem raději podstřelil a očekával opening kolem 22 milionů. Není se co divit - je to eRko, s neznámým režisérem a v žánru, který v posledních letech vzbuzuje emoce spíše u diváků, kteří mají hluboko do kapsy. Černobílé párování téhle drsné buddy akce se ovšem vyplatilo a jistě pomohla i pověst Denzela Washingtona, který ve vyloženě blbém filmu hrál naposledy před mým porodem. 27,3 milionů je pro šedesátimilionový snímek velmi příjemným rozjezdem a důvodem ke gratulaci. Washington potvrdil pozici magnetu, Wahlberg už několik měsíců úspěšně surfuje na podobné vlně a Baltazar Kormakur může očekávat, že mu někdo přihraje xtý díl nějaké velké série. Tenhle chlápek by možná s patřičně ostrými lokty dokázal vrátit image i další Smrtonosné pasti. Ale to už příliš ujíždíme do pohádek.

Na stříbrné pozici je Wolverine, nezadržitelně padající americkými kiny (tento víkend propad o 59%), ale též trpělivě sbírající každý dolar v Evropě a Asii. Za deset dní je to v USA podvyživených 95 milionů, ale celosvětově už čtvrt miliardy. Sázka na komornější příběh a nižší rozpočet se nakonec vyplatí tak-tak - Wolverine nebude památným průšvihem, čímž zaniká poslední důvod, proč si ho pamatovat. Smutný to konec. To V zajetí démonů už do historických tabulek vkročilo rázně. Pokud bude tahle hororová pecka vydělávat stejný tempem jako doposud, vkročí mezi tři nejvýdělečnější horory všech dob. A to jsem jí ještě pořád nepřispěl. Možná je akorát tak čas schovat se před další vlnou veder do kina a nechat si běhat mráz po zádech. U Universalu se určitě plácají po zádech, že pro Rychle a zběsile 7 angažovali režiséra, o kterém se teď mluví úplně všude.

Na dalších místech se zuby nehty drží Adam Sandler a jeho Machři 2. Stejný rozpočet jako v případě jedničky, ale o poznání pomalejší nástup v zámoří, kde se láska k téhle skvadře nikdy pořádně neujala. Šance, že by znovu vykřesali 250 milionů celosvětově je menší a menší. No a Já, padouch 2? Spolehlivě přes 700 milionů, s velmi vyrovnaným poměrem USA:svět. Máme něco dodávat? Takhle vypadá sen každého producenta. Teď už jen ždímat do poslední kapky. Dvojka sice z filmového hlediska není žádný přebor, ale stejně jí to vlastně přejeme, o poznání víc než šnekovi jménem Turbo, jehož tržby rostou pomaleji, než by jeho přetaktovaná ulita mohla naznačovat. Sázka na NASCAR závody ho navíc v Evropě dost možná diskvalifikuje. Čeští zahrádkáři navíc šnekům nevěří. Buď je nakopnou přes plot nebo rozkrojí lopatkou. V kinech jim určitě fandit nebudou.

Souboj RED 2 a Drsňaček jasně naznačuje, že půl tucet zhýčkaných důchodců je míň než dvě otravné čtyřicítky s bouchačkama. V populaci je sice víc toho prvního, ale zřejmě i důchodci by se raději cítili jako Sandra Bullock a Melissa McCarthy. Je to znepokojující zjištění, ale pokud se nenatočí sequel ani od jednoho, budeme jen a jen rádi. Na dvojku by si měl pomalu nechat zajít chuť i ten Pacific Rim. Jasně, ještě nás čeká Japonsko a další zajímavé trhy. Japonsko, které bylo schopné sequelu Příšerek za čtyři týdny nadělit štědrých 46 milionů dolarů (u Pacific Rim se očekává ještě mnohem víc). Ale bude to stačit? A bude to stát za tu námahu, zvlášť po nedávných zprávách o tahanicích s Čínou ohledně podílů z tržeb? Neříkejme hop, dokud jiskra nepřeskočila, ale těch necelých 100 milionů na domácí půdě je alarmujících. I když je pravda, že takový Osamělý jezdec by za zdolání stamilionové domácí mety dal možná oba kolty, klobouk a svého přemoudřelého koně. A stejně by to nestačilo. Co s mluvícím koněm v době, kdy nikdo nechce řídit auto, které jich má míň než stopadesát?

KOMPLETNÍ ŽEBŘÍČEK ZDE

Příští týden pošlou Šmouly 2 definitivně k ledu animovaná Letadla (ano, máme z toho škodolibou radost) a Elysium spolu s druhým Percym Jacksonem se pokusí ze srpna vytěžit maximum a zahrát si roli posledních letních hitovek. Samozřejmě víc věříme star power Matta Damona a Blomkampově úspornosti, která z každého účetnictví udělá čtení s happyendem, ale pořád mluvíme o hardcore sci-fi za cirka 100 milionů. Důležité je i to, v kolika kinech nakonec Elysium otevře.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace