Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nezničitelných hrdinů


ikona
imf
téma
Vyhoďte je dveřmi a vrátí se oknem. Vyhoďte je do vzduchu a vrátí se ze záhrobí. Jsou to vůbec ještě lidi?!? 

Tyhle hrdiny musíte milovat. Nebo se s nimi alespoň smířit, protože je nikdo z povrchu (mimo)zemského nebo stříbrného plátna jen tak nesestřelí. A když jo, tak se vrátí. Dřív byla tahle superschopnost vyhrazena jen hororovým záporákům a superhrdinům, ale stačí se pořádně zamyslet a dojde vám, že výjimky z řad normálních lidí přeci jen existují. A většinou vám řeknou "nezáleží na tom kolikrát spadneš, ale jak rychle se zvedneš", tedy těsně před tím, než vám dají bombu do pravého spánku. Wolverine možná v nejnovějším filmu řeší, jak by si konečně mohl podřezat žíly a ukončit staleté trápení, ale ostatní naštěstí svou, byť občas jen zdánlivou nesmrtelnost, využívají pro dobro lidstva. Nebýt podobných lidských štítů, už by byla Zeměkoule třikrát převálcovaná atomovkami, hurikány a mimozemskými křižníky. Zmínit je v tomhle článku je vážně to nejmenší.

 

Jack Bauer (libovolná sezóna)

Dejte mu misi a on ji splní. Bez ohledu na ztrátu krve, blízkých nebo čehokoliv jiného. V první sezóně to možná byl jen trochu naštvaný tatík se speciálním výcvikem, ale pak se nám před očima proměnil v nezastavitelnou protiteroristickou mašinu. Infakrt? Stačí startovací kabely z auta a jeden red bull. Atomový výbuch? Značkové sluneční brýle si s ním poradí. Jack je zkrátka k neutahání a vám opakovaně nedochází, proč americký prezident utrácí miliony dolarů za opancéřovanou limuzínu a tucet panáků ve vyžehleném saku. Jeden Jack Bauer s nekonečným močovým měchýřem a mobilem s neomezeným tarifem by úplně stačil. I Foxové pochopili, že ho nemůžou v šuplíku držet donekonečna, a tak se napřesrok vrátí alespoň v televizním speciálu. Kdo potřebuje Avengers, když má Jacka - televizní obdobu bájného Chucka Norrise? Ne, neodpovídejte. Počkáme si na Jacka. Přinese si svou oblíbenou skládací židli a pilku na železo. Nějak to z vás už vymlátí v místnosti bez oken, kde nikdo neuslyší váš křik.

John McClane (Smrtonosná past 4)

Tanečky na stíhačkách, bitky v padajících autech, ostřelování helikoptér policejními vozy a střelba do sebe sama? Když John McClane přijde o vlasy, promění se v Jasona Stathama... nebo alespoň dočasně nezničitelného poldu, kterému byste rovnou měli odevzdat záporáckou průkazku, jakmile se ozve na opačné straně vysílačky. Jinak to totiž bude jenom horší. Nebo vlastně lepší, záleží na tom, z jaké strany plátna se na to koukáte. Ve čtvrté Smrtonosné pasti byl McClane komiksově nezničitelný, ale prošlo to, protože jsme to jako diváci nebrali vážně. McClaneova adamantiová procedura však ve skutečnosti proběhla už v roce 1995, kdy se Samuelem L. Jacksonem provozoval ziplining z obřích mostů, nechával se vystřelovat vodním proudem desítky metrů do vzduchu a v alternativním finále dokonce vyhrál partii kámen, nůžky, bazuka. A to měl ještě vlasy. Pětka z něj popravdě řečeno většího machra neudělala, takže jako důkaz nezničitelnosti předkládáme právě Wisemanovu čtyřku. V ní je John nejen starej, ale i nestárnoucí.

Rocky Balboa (Rocky IV)

Je jako kus železa. Když tohle řekne Dolph Lundgren, musíte to brát jako fakt. Slyova boxerská technika v Rockym byla vždycky celkem jednoduchá. Nechat si hrozně naložit, a až se protivník unaví mlácením do vaší hlavy a začne pochybovat o síle svých paží, uštědřit mu pár (set) na solar a seznámit ho s povrchovou úpravou ringu. Funguje tahle taktika i proti o dvě hlavy většímu Ivanovi ze sibiřské divočiny? Jasně! Stačí dost trénovat, a pak jen držet. A držet. A držet. Finále čtvrtého Rockyho patří k těm dechberoucím scénám, které se vám zavrtají do hlavy. Tolik patosu, ukrytého v nesčetných montážích, prostě nemůžete vstřebat s vážnou tváří. Kdo to zkusí, dostane technické K.O. ve třetí minutě. Počet bomb na hlavu ovšem ve čtvrtém díle přesáhnul všechny meze a hrozilo, že noví uchazeči o boxerskou kariéru skončí do jednoho na hřbitově. V pětce se tedy Rocky musel vydat k doktorovi, aby čelil následkům. Ty ale rozchodil a v šestce je jako rybička, což znamená, že doktoři buď z principu přehánějí, nebo je prostě Balboa nezničitelný. Vybíráme si tu druhou možnost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace