Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nezničitelných hrdinů


ikona
imf
téma
Vyhoďte je dveřmi a vrátí se oknem. Vyhoďte je do vzduchu a vrátí se ze záhrobí. Jsou to vůbec ještě lidi?!? 

Tyhle hrdiny musíte milovat. Nebo se s nimi alespoň smířit, protože je nikdo z povrchu (mimo)zemského nebo stříbrného plátna jen tak nesestřelí. A když jo, tak se vrátí. Dřív byla tahle superschopnost vyhrazena jen hororovým záporákům a superhrdinům, ale stačí se pořádně zamyslet a dojde vám, že výjimky z řad normálních lidí přeci jen existují. A většinou vám řeknou "nezáleží na tom kolikrát spadneš, ale jak rychle se zvedneš", tedy těsně před tím, než vám dají bombu do pravého spánku. Wolverine možná v nejnovějším filmu řeší, jak by si konečně mohl podřezat žíly a ukončit staleté trápení, ale ostatní naštěstí svou, byť občas jen zdánlivou nesmrtelnost, využívají pro dobro lidstva. Nebýt podobných lidských štítů, už by byla Zeměkoule třikrát převálcovaná atomovkami, hurikány a mimozemskými křižníky. Zmínit je v tomhle článku je vážně to nejmenší.

 

Wolverine (X-Men 3)

Do výběru jsme zařadili jediného superhrdinu, protože u nadčlověků se tak nějak počítá s vyšší odolností. Wolverine je ovšem svým způsobem reklamním poutákem nezničitelnosti, protože jeho superschopnost z něj dělá chodící tank, který podobně jako Roztleskávačka z televizních Hrdinů rozchodí v podstatě cokoliv. Fanoušci dlouhá desetiletí dumají nad tím, jak ho spolehlivě zabít, ale tohle potěšení jim samozřejmě komiksoví a filmoví tvůrci nedopřejí. A tak je Wolverine trhán na kusy, zpopelňován, natahován do všech světových stran a zasypáván vodopády kulek. A vždycky to rozchodí. Popravdě ale není co závidět, protože každá ofenzíva zanechá dočasné zranění, které Wolverinea bolí stejně jako nás. A kdo by chtěl tisíckrát za život vytrpět vlastní smrt? Na druhou stranu tu s odolností přichází i extrémně zpomalené stárnutí, což znamená, že můžete investovat do akcií, baráků a aut, počkat si půl století, a pak už jen inkasovat spoustu peněz! Není to nejrychlejší způsob, jak se stát milionářem, ale rozhodně jeden z nejjistějších.

Riddick (všude)

Nejslavnější mukl na západ od Marsu, majitel leštěných řetízků a rohovek, nabušený řezník a zjevně nesmrtelný desperát tu samozřejmě nemůže chybět. Riddicka chtěla sejmout armáda ponocujících vetřelců, podivný kosmotygr, parta nájemných vrahů nebo bizarní teleportující se generál. Všichni pohořeli, někteří z nich doslova. Riddick má pořádně tuhý kořínek, a i když se vám třeba povede ho zakopat šest stop pod zem, nikdy si nemůžete být jistí, jestli se neprobudí ze zimního spánku. Naštvanější než kdy jindy. A hlavně ho prosím vás nespoutávejte. To je jako nasazovat želízka Supermanovi. Chvíli se bude tvářit jako, že mu to dělá starosti. A pak je roztrhne jako papírový pytlík a během dvou vteřin z nich vyrobí macgyverovskou obdobu mačety. Vám by se to nestalo? Riddicka s jeho typickými slunečními brýlemi je snadné podcenit, zvlášt když vás svým medovým barytonem přesvědčuje o tom, že za dveřmi číhá něco mnohem horšího než on sám. Ne že by kecal, ale většinou zapomene říct klasické "ty se mi líbíš, zabiju tě jako prvního". Proč by měl? No tak, aby člověk věděl, co může v nejbližších okamžicích čekat.

Chev Chelios (Zastav a nepřežiješ 2)

Jako by nestačilo, že už v prvním díle se Jason Statham choval jako králíček Duracell, ve dvojce autoři ještě otočili volume a rovnou do něj naprali baterku místo srdečního svalu. Na jednu stranu to s sebou nese otravnou potřebu se neustále dobíjet (v tomto ohledu se Crank 2 dá vnímat jako kritika nastupující éry elektromobilů), na tu druhou se však nemusíte bát řady kaskadérských kousků. Cokoliv, co by způsobilo zástavu srdce a následné bezvědomí je ze hry, takže můžete holýma rukama fackovat požáry, sprintovat po střechách dopravní špičky, nechat si zarážet nejrůznější předměty do... no kamkoliv, tedy s výjimkou zadku. A nemusí vás trápit nějaké to krvácení. Život se rázem promění v 3D střílečku s odfláknutou simulací poškození. A Chev Chelios toho využívá až nadoraz. Jasně, zbývá spousta způsobů, jak ho zabít, jenže většina z nich zabere čas. A ten vám naštvaný Chev rozhodně nedaruje. Vzpomínáte na panenku jménem Chucky. Ta fungovala i bez baterek, ale vracela se znovu a znovu, bez ohledu na to, jestli jste ji sežehli, ubodali nebo utopili. Chev je Chucky v životní velikosti. A chce si hrát.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace