Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rychlé a zběsilé Gran Turismo


ikona
KarelR
gran turismoneed for speedrychle a zbesile
Ano, Hollywood objevil další závodní hru. 

Poslední měsíce jsou jasným signálem, že se videohry snaží stát novými comicsy. Hollywood zažívá obří boom akčňáků s maskovanými hrdiny, a protože s ovladačem zápolí ještě víc teenagerů, než jich čte barevné sešítky, herní průmysl nehodlá zůstat pozadu. Na cestě jsou adaptace Warcraftu, Assassin's Creed, Splinter Cellu nebo Deus Ex. Samostatnou kapitolou jsou ale filmy podle závodních her, za které můžeme vděčit Rychle a zběsile 5.

 

Když čtyřka nastřádala 363 milionů dolarů a vrátila Diesela a spol. do hry, ještě to nikoho moc netankovalo. Pátý díl ale vydělal přes šest set, načež se v EA se konečně rozhodli pro oživení Need for Speed. Do filmu se nalilo 75 milionů a momentálně se natáčí (důkaz tady), mezitím ale stihlo nejnovější Rychle a zběsile přeskočit magické sedmimilionové tržby. A v tu chvíli se rozhoupali i pánové od Sony.

Jejich velkým trumfem je pochopitelně Gran Turismo, nejúspěšnější playstationová série všech dob, a právě tahle závodní legenda se teď dočká celovečerní verze. O čem to bude? To zatím netušíme. Na projektu ale pracují producenti Mike De Luca a Dana Brunetti, kteří poprvé spojili síly pro Greengrassova Kapitána Phillipse. Tahle dvojka pak momentálně chystá adaptaci skoroporna 50 odstínů šedi, těžko tedy soudit, jak se asi poperou s rychlými auty.

 

Gran Turisma se každopádně nedočkáme dřív než v roce 2015 a kdo ví, co s ním Hollywood provede. Dostaneme něco ve stylu Le Mans? Načerpá se inspirace od Rivalů? Nebo se mezi naleštěné káry vetkne příběh v duchu mládí vstřícnější konkurence? S tak málo informacemi se nesluší ani spekulovat, pořádný závodní biják bychom nicméně určitě neodmítli.

---

Vytáhni v hospodě: Gran Turismo 6 vyjde na konci roku a s PS4 verzí se zatím nepočítá.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace