Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #202 o comicsech a kocovině


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co se nosí v Londýně? Jak si vyrobit Wolverinovy drápy? A o čem mohl být druhý Gladiátor?  

Letní výplach

Kocovina týdne
Když si parta kamarádů chce udělat veselý víkend s alkoholem, může to přinejhorším skončit strašlivým bolehlavem, zeblitým hajzlem, rozmláceným čajovým servisem po prababičce a ujišťováním sousedů, že tohle se už fakt nikdy nebude opakovat. Pokud se však rozhodnou zachlastat comicsoví hrdinové, může to skončit daleko hůř.

Scénář týdne
Nick Cave je nejen skvělý muzikant, ale i scenárista. Podepsal se třeba pod povedenou Zemi pod zákona nebo depresivní The Proposition, teď ale prozradil, že pracoval i na sequelu Gladiátora. Ten se prý měl jmenovat Christ Killer a Russell Crowe tu měl být oživen bohy, aby zabil Ježíše, protože ten dělal „jedinému bohu“ až příliš dobré promo. Nakonec to však mělo skončit vraždou Maximova syna. Z Crowa se poté měl stát ultimátní stroj na zabíjení a film měl končit dvacetiminutovou scénou, ve které by Maximus bojoval ve všech významných konfliktech za posledních pár set let. Zní to dost lákavě, ale ještě víc šíleně. A navíc je možné, že si Cave ze studia nebo z fanoušků jednoduše dělá srandu. Ale do kina bych na to šel okamžitě.

Kostýmy týdne
V San Diegu momentálně vrcholí Comic Con, ale fanoušci comicsů, sci-fi, fantasy, hororů, her a filmů se schází i v Evropě. Do Londýna je to jen kousek a pokud se chcete pochlubit tím, co si o nocích doma vyrábíte za kostým, určitě vás tu budou vítat s otevřenou náručí.

Hry týdne
Hry a filmy k sobě mají čím dál blíž. Technologie se vyvíjejí a člověk, který skončil s hraním někdy před pěti lety, se nestačí divit, co dnes na počítače a konzole vychází. Uživatel Jarda se rozhodl ukázat názorně v jednom velmi solidním sestřihu, proč mají on a nejspíš i ostatní hráči rádi hry. Sakra slušná práce. Jo a pokud chce Jarda, aby tu byla místo jména jeho přezdívka, ať se mi ozve do vzkazníku :)

Fanoušek týdne
Společnost Asylum dělá nejhorší filmy na světě, ale s nadšením. To je jednoduše fakt, což potvrzuje i šílenost Sharknado. Teď chystá třetí díl ságy Mega Shark nazvaný Mega Shark vs Mecha Shark a můžete si v něm zahrát i vy. Stačí do 30. června poslat důkaz, že jste vůbec největší fanda filmu Mega Shark na světě. Vítěz dostane letenku, ubytování a malou roli, ve které ve filmu umře.

Drápy týdne
Wolverinovy drápy jsou cool a na rozdíl od udělátek, se kterými machruje Batman nebo schopnostem Clarka Kenta, jenž disponuje mimozemským dopingem, si je můžete udělat doma. Pochopitelně nebudou z adamantia, ale najdou se i jiné kovy, které mohou člověku udělat na ksichtě permanentní úsměv. Jen to chce být malinko manuálně zručný a mít v garáži solidně vybavenou kovárnu.

Nemoc týdne
Comic Con v San Diegu jednou skončí a i když ti největší fandové pracovali na svém kostýmu třeba i celý rok a teď mohou na geeky okolo sebe machrovat, protože vypadají jako Captain America, po návratu do skutečného světa mají utrum. A tenhle návrat může být pro některé jedince zatraceně traumatizující. Tak bacha na to, tady je pár rad, jak se vyrovnat s tím, že Comic Con skončil.

Vzpomínka týdne
Přežít ve Hře o trůny chce sakra velké štěstí. Nečtenáři jen těžko odhadnout, komu ufikne George R. R. Martin kebuli příště, ale obětí jeho spisovatelské kariéry už je dost na to, aby si zasloužily vlastní pomník.

Dokument týdne
Přiznám se, že série comicsových stripů Calvin a Hobbes je moje srdcovka. Mám tohohle prcka s velkou fantazií a plyšovým tygrem zkrátka rád a i kocour Garfield na něj upřímně docela hodně ztrácí. Fanoušků mají Calvin, Hobbes a jejich tvůrce Bill Watterson evidentně hodně a před nedávnem odstartoval na Kickstarteru projekt, díky němuž měl vzniknout dokument o Wattersonovi a jeho díle. Peníze se vybraly celkem bez problémů, Dear Mr. Watterson bude mít premiéru v kinech a na VOD v polovině listopadu, ale trailer je venku už teď.

Duel týdne
V minulém duelu jste se vyjádřili v tom smyslu, že by se vám líbilo, kdyby Guillermo del Toro jako svůj příští projekt netočil nic nového, ale potřetí přivedl do kin Hellboye.

Dnes se podíváme na kariéru jednoho megalomana. Gore Verbinski má sice na kontě pár menších filmů, ale po Pirátech z Karibiku a Osamělém jezdci má po právu pověst filmaře, který umí hodně rozhazovat. Otázka zní – zajímá vás další velký film Gora Vebinskiho? Své ANO a NE pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace