Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmový Dead Space bude. Bohužel


ikona
Mr. Hlad
dead space
Slavný videoherní horor se dostal do pracek Hollywoodu. A budou se dít ošklivé věci 

Pokud občas strávíte nějaký ten čas u počítačových her, nejspíš jste už o sérii Dead Space slyšeli. Vynikající a hodně atmosférické horory z vesmíru, v nichž hlavní hrdina zjišťuje, co se stalo s obyvateli vesmírné stanice, po níž se pohybují děsiví mutanti, si získal hodně fandů. Především za to mohla vydařená děsivá atmosféra a příběh. Společnost Electronic Art se pokoušela dotlačit do výroby filmovou verzi už v roce 2009, kdy se okolo ní motal D. J. Caruso, tvůrce Oka dravce nebo Disturbie. Tehdy to nevyšlo. Teď to ale bohužel vypadá, že film bude. Proč bohužel? Minimálně ze dvou důvodů.

1. Scénář píše Justin Marks, který už má s filmovými adaptacemi her zkušenosti. Naneštěstí v podobě průjmu Street Fighter: Legenda z Hong Kongu. Kdyby byl na pozici scenáristy negramotný idiot se sklony k pomočování, nejspíš by to u fanoušků vyvolalo větší nadšení.

2. Produkčně na projekt dohlédne Neal H. Moritz, jenž stojí za sérií Rychle a zběsile, 21 Jump Street nebo Já, legenda, což je sice docela dobrá zpráva, ale jeho přístup nejspíš pohne mnoha lidem žlučí. Moritz totiž na Comic-Conu prohlásil, že film nebude hře věrný, protože by vypadal jako Vetřelec nebo Horizont události a tyhle filmy už v kině byly. Raději by se zaměřil na charakter hlavního hrdiny. Jelikož je hra založena na tom, že do značné míry působí právě jako Vetřelec nebo Horizont události, zdá se, že Moritzův přístup moc podpory v řadách hráčů nezíská.

Jméno režiséra zatím neznají ani sami tvůrci, ale před nějakou projevil zájem postavit se za kameru John Carpenter. Hororová legenda sice vyložený nářez už nenatočila pěkně dlouho, ale Dead Space viditelně vychází alespoň co se designu monster týče právě z Carpenterovy Věci, takže kdyby tenhle veterán dostal šanci, mohlo by to nakonec být přinejmenším zajímavé. Jestli by to bylo i dobré, to už je úplně jiná otázka.

---

Vytáhni v hospodě: Justin Marks hodlá zprasit nejen Dead Space, ale i můj oblíbený comics Hack/Slash. Kdo tedy zajistí, že opustí Hollywood a začne pracovat jako horník někde na Sibiři, má u mě pivo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace