Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejotravnějších herců současného Hollywoodu


ikona
imf
téma
Při střelbě do davu na pohlaví nehledíme. Po otravných herečkách přicházejí herci 

Tenhle článek jste po nás chtěli dlouho. Jmenovitě týden. Po zveřejnění našeho pamfletu 10 nejotravnějších hereček současného Hollywoodu se nemálo hlasů ozvalo a žádalo mužskou verzi. A protože máme vzteku i názorů na rozdávání, netrvalo sestavení podobného žebříčku dlouho. Bylo ovšem o dost bolestivější - je z čeho vybírat a na herce máte trochu jiná měřítka (klidně to bez okolků přiznáme) a co sedí jednomu, to nemusí sedět druhému. Zkrátka na buchty si sáhnout necháme, ale u borců probíhala nejedna redakční bitka. A já si stejně minimálně jednoho otravu do žebříčku prosadil navzdory mínění ostatních, takže bude flame v diskuzi možná probíhat i na interní frontě. Ale tak už to bývá - tisíc lidí, tisíc chutí. Tenhle článek nemá zbytečně rozdmýchat vášně nebo vám snad vnutit, že tahle desítka otravuje všechny v kinosálech po celém světě. Kdyby tomu tak bylo, nikdo by na jejich filmy nechodil. Filmy ale nejsou jen o tržbách a právu většiny. Občas vás prostě někdo regulérně vytáčí a jste nuceni močit proti proudu. Nebojte se toho, protože jakmile těch pár jmen vykřičíte do světa, určitě se vám uleví. A třeba zjistíte, že v tom nejste sami.

 

 

Jonah Hill

Jonah pod vlivem nově nabyté hollywoodské slávy, která se netýká jen herectví, ale také produkce a psaní vlastních námětů, viditelně zhubnul, aniž by tím podle svých fanoušků přišel o schopnost vyrábět humor. Tj. zjevně to není typický zástupce it´s funny because he´s fat stylu, jak vám o Hlad o chvíli později popíše u jiného hollywoodského plejtváka. Jonah ale redukční dietou nepřišel ani o svou otravnost. Určitě bych vymyslel víc lidí, co mi leží v žaludku, ale finta je v tom, že s nimi vidím jen hodně málo filmů. Jeden příklad za všechny? Larry The Cable Guy, Tyler Perry, Tracy Morgan... ok, to jsou tři případy. Ale vzal bych je jednou ranou. Naštěstí okupují výhradně severoamerické území, zatímco Jonaha Hilla člověk najde i ve vlastní ledničce. I když tam už vlastně ne, protože on si teď váhu hlídá. Pamatuju si ho v Bezva vejšce, kde byl převlečen za obří fast food, sypal hlášky a já se nesmál. Bylo mi ho líto. Tahle situace se opakovala víceméně ve všech appatowovkách, sandlerovkách, stillerovkách. Ne a ne Jonahovi přijít na chuť. Otravoval mě i v Moneyballu, protože mi jeho role přišla generická (nikoliv jeho vinou). Na milost jsem ho vzal až v geniální Jump Street a podobný vývoj situace čekám v Apokalypse v Hollywoodu. To je ale dost málo, protože ve všech ostatních případech funguje Jonah Hill jako panák, kterého postavíte vedle průměrného herce, a on z něj pouhou jsoucností udělá hvězdu. Dejte ho vedle Tatuma, Rogena nebo Stillera a těm rázem stoupne level. Není to o nedostatku Hillova talentu nebo nějaké neprozřetelnosti, já mám pocit, že si tyhle nevděčné role vybírá sám. Je to jakási forma autošikany nebo geniální plán, který se mu jednoho dne stonásobně vyplatí. Do jeho zákulisí ale jako divák nevidím, a proto bych mu ho nejradši překazil. Klidně ať se vrátí do něčí ledničky. Budu mu tam nosit, co si řekne. Pod podmínkou, že z ní nebude utíkat do mého kina. (imf)

Channing Tatum

Holkám se líbí a kluci chtějí být jako on. Ze všech anomálií současného Hollywoodu tohle castingové, komerční a fandovské pobláznění klackovitým klučinou z Alabamy chápu nejméně. Kde se bere v Channingovi to charisma, když ho tam nevidím? Proč nepotřebuje ani semínko hereckého talentu a stačí mu tvářit se jak týpek z YouTube videa poté, co mu do obličeje vybuchla levná silvestrovská petarda od vietnamců? Je to nějaký sociální experiment, který má dokázat, že mě veřejné mínění ufackuje k smrti a já se začnu k Tatumovi modlit? To se ale bude muset snažit trochu víc. Jeho první role v Coach Carter, Super náhradník nebo Let´s Dance přesně odpovídaly jeho schopnostem. Ňoumovitý čahoun, co dokáže prostoduchým tanečkem nebo odhozením trička pobláznit pár teenagerek, možná zvládne vychodit střední školu na Středozápadě a narukovat do armády. Jenže právě tenhle středoproud vymrštil Channinga do čela anket a přihrál mu roli v prvním G.I. Joeovi, Milém Johnovi nebo Orlovi deváté legie. Ve všem herecky hořel, takže jsme doufali, že se ho zbavíme. Jenže pak si ho oblíbil Soderbergh a vymačkal jeho komerční potenciál jako pomeranč. To bylo natolik působivé, že se o něj teď přetahují velcí režiséři, snažící se po jeho zádech vylézt na tržební Everest - viz Emmerichův White House Down. A že je v něm Channing super, protože si vydupal roli napsanou na tělo, podobně jako v nízkorozpočtové Jump Street 21. Ve stejném duchu se nese i jeho účast v Apokalypse v Hollywoodu, takže ač nerad, musím uznat, že náš vzájemný "love to hate, hate to love" vztah je možná u konce. Channing je pro mě pořád nemotora, co je samá ruka, samá noha, ale nedostatek talentu nahrazuje čím dál tím větším charismatem. On vás prostě udolá. Stejně jako udolal celý Hollywood, který mu doslova leží u nohou. Nevěříte. Tak se mrkněte na tohle video: (imf)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace