Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hanksův Langdon rozpoutá peklo


ikona
KarelR
dan browninfernoron howardtom hanks
Co nás čeká po Šifře mistra Leonarda a Andělech a démonech? 

V posledních letech se objevily tři knižní fenomény, které veleúspěšně přešly na velké plátno. Skoro čtyři sta milionů dolarů nastřádal upírský Twilight, který se rychle rozrost do miliardové ságy. Ještě lépe se dařilo Hunger Games, které se k podobnému úspěchu odpíchly od neskutečných sedmi set milionů. Oba tyhle fenomény ale pořád zastiňuje Šifra mistra Leonarda, která nastřádala 758 mega a dodnes platí za lehce kontroverzní triumf, jenž stále čeká na pokoření.

Jeho pokračování, Andělé a démoni, totiž krapet zklamalo. Člověk by sice řekl, že když film za 150 milionů vydělá skoro půl miliardy, je to obrovský úspěch. Hollywoodská pravidla ale diktují, že musí sequel nutně vydělat víc než první díl, jinak se to s trojkou nemá hrotit. A přesně to potkalo třetí dobrodružství symbologa Roberta Langdona, které trčí v developement hell už dlouhé čtyři roky.

 

Povedlo se tedy Sony konečně rozhýbat Ztracený symbol? Ale kdeže. Studio přišlo s šalamounským tahem a raději s Tomem Hanksem a Ronem Howardem rozpoutá Inferno. Což je, jak někteří možná tuší, název čtvrté knihy v sérii, která se na pultech objevila teprve před dvěma měsíci.

Trojka se jednoduše přeskakuje, jelikož už se stihla vypařit ze čtenářských myslí, a filmový Robert Langdon se tak napotřetí vydá do Itálie, aby tam vyřešil záhadu kolem první části Danteho Božské komedie. Opět máme čekat spoustu zapeklitých hádanek, odkazů na klasické umění a tajných chodeb. Inferno ale prý nabídne i nějaké ty futuristické vědecké vychytávky, tak doufejme, že jich bude s mírou.

 

Premiéra byla každopádně stanovena na 18. prosince 2015, čímž by si Hanks s Howardem měli naběhnout do Cameronových modrásků. Ublíží to tržbám? Prvnímu Sherlockovi se tenhle tah celkem vyplatil, tak doufejme, že se Infernu zadaří podobně. Tedy samozřejmě za předpokladu, že se Langdon konečně objeví v nadprůměrném filmu. A protože Inferno zatím nedostal do pracek Akiva Goldsman, scenárista Šifry a Andělů... naděje žije!

---

Vytáhni v hospodě: Česká verze Inferna vyjde 18. září.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace