Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejotravnějších hereček současného Hollywoodu


ikona
imf
...měl jsem bez legrace pocit, že její ústa vypadají jako řiť... 

Tenhle článek jsme chtěli sepsat už dlouho. Nikoliv proto, abychom rozpoutali nějakou genderovou válku, uštěpačnou diskuzi nebo vás snad nějakým způsobem pobouřili a utvrdili všechny zlé jazyky v tom, že nesnášíme všechny herečky na světě a jsme webem pro partou pubertálních chlapců, jak by snad mohla naznačovat Bitva buchet. Ne, prostě jsme si jen potřebovali trochu ulevit, protože nás štve, jak jsou některé herečky škatulkované v rolích, které z nich ždímají to nejhorší. O některých adeptkách z dnešního Top Tenu lze říct, že jsou slušné herečky. Jejich agenti by však potřebovali vymáchat zadek v rozžhaveném štěrku. S každou další stejně tupou a povrchní rolí nás proto tyhle ženštiny otravují víc a víc, a někdy se to bohužel nedá vydržet a musí to ven. Určitě tohle pnutí máte občas taky. A určitě se neomezuje jen na tuhle desítku (i my bychom dali dohromady celý další tým, ale svou představu si jistě uděláte). Tak si přečtěte naši v dobrém rozmaru psanou obžalobu a zkuste si taky trochu upustit páru v komentářích. Určitě vám to prospěje.

 

 

Toni Collette

Role aktivních třicát/čtyřicátnic, co se rozhodly převrátit svůj život vzhůru nohama, nebo rádoby hip mamin, co zkouší svým dcerám umést cestičku k lepšímu dospívání. Někdo je hrát musí, zejména ve filmech, jejichž trailery nás posílají do kómatu tak spolehlivě, že se celovečerního zážitku bojíme jako čert kříže. Toni Collette podobných rolí vystřihla tolik, že nám dokonale splývají s tím lepším z její filmografie. Stereotyp otravné matky a brzdy příběhu je učebnicově patrný např. v Šestém smyslu, kde neustále plačtivá Toni možná vymáčkne z žen v publiku nějakou tu slzu (říká se tomu davová psychóza), ale jinak je její postava jaksi navíc. Ve Zná jí jako svý boty zas Collette hraje tu rozumnou, povýšenou a zodpovědnou sestru, kterou všichni (všetně Cameron Diaz v hlavní roli) nesnáší, protože jim neustále připomíná, že by měli dospět. A pak je tu třeba Connie a Carrie, kde se Toni spřáhla s Niou Vardalos, která to do dnešního žebříčku nedotáhla jen proto, že jsme viděli příliš málo jejích filmů. S takovýmhle portfoliem se nemůžete divit, že se filmům s Toni Collette vyhýbáme jak estrádám s Bohdalkou. Za to utrpení to prostě nestojí. A není to jen o stereotypních postavách, proti tomuhle trendu se snažila Toni bojovat např. v Taře a její svět, kde hraje pro jistotu hned několik "rolí". Jenže všechny napsala Diablo Cody, takže výsledkem je, že vás do rozkroku nekope jedna postava, ale rovnou čtyři. (imf)

Sandra Bullock

Vzpomínáte si na Sandru Bullock před Nebezpečnou rychlostí? Sotva... možná jako tu divnou, panovačnou policajtku, kterou Sylvester Stallone před finále Demolition Mana knokautuje, aby se mu nepletla pod nohy. Jenže pak přišel parádní akčňák, co měl být duelem Keanu Reevese a Dennise Hoppera. Kariéra Sandry Bullock byla tehdy v kopru, natočila dokonce neslavně debilní Amazonku v plamenech. Jenže se něco stalo, ženské na Nebezpečnou rychlost chodily v houfech, kvůli té odvážné řidičce a role se obrátily natolik, že ve dvojce se měnil Reeves a nikoliv Bullock. Tohle bohužel Sandru Bullock, která nevyčnívá žádným směrem ani způsobem, katapultovalo do první ligy a přineslo snímky jako Síť, Živelná pohroma, Magická posedlost nebo Přístav naděje. Sandra driblovala mezi žánry, zkoušela nejrůznější postavy, ale všechny do jedné byly nudné nebo rovnou otravné. Producenti už nevěděli, co s ní, a tak jí přihráli postavu, která byla otravná už na papíře. Tak vznikly dva díly Slečny drsňák, které nás straší dodnes. To bylo vůbec období, kdy hrála Sandra panovačné mrchy, které se v přítomnosti nepřirozeně sexy mužů mění v romantické femme fatale. A vám jaksi nedochází, kdo může takovou sci-fi napsat. Ostatně na tuhle mantru přestaly rychle věřit i ženské divačky, a tak to musela Sandra nejdřív znovu zkusit s Keanu Reevesem, a pak dokonce s Ryanem Reynoldsem. Byla prostě k neudolání. A kdykoliv jí dá někdo další šanci, začne se vracet v plné polní. Letos si hraje na Ellen Ripley ve sci-fi Gravitace a hlavně na extrémně hustou babu v Drsňačkách, kde je podíl otravných hereček tak vysoký, že bychom z toho mohli dostat infarkt. Asi na to půjdem s Hladem společně, aby se neurální zátěž nějak rozložila. Sandra Bullock je zkrátka jako mravenci-faraóni. Dokud nevyhubíte i toho posledního, vždycky se za pár dní vrátí v plné síle celá parta. (imf)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace