Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #200 o retru a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Chcete navštívit Chatu v horách? Uměl by Shakespeare napsat Hvězdné války? A co dělá David Hasselhoff? 

Ty vole, dvoustý výplach!

Retro týdne
Okolo roku 1990 jsem začal zjišťovat, že do videa se dají strkat i jiné kazety než Kačenka a strašidla a evidentně jsem nebyl sám. Tenhle rok byl dost zásadní i pro další lidi a někteří z nich neváhali a rozhodli se sestříhat filmovou poctu právě roku 1990. Takže si můžete nostalgicky zavzpomínat, nebo se mrknout na to, čím žil filmový svět před třiadvaceti lety. A dojde samozřejmě i na muziku, hry a další věci, nejen film. Každopádně je to boží.

Star Wars týdne
S Hvězdnými válkami se dá dělat spousta věcí a už mnohokrát jste se mohli přesvědčit o tom, že jejich fanoušci jsou sakra kreativní. Tentokrát se někdo rozhodl zrealizovat hodně šílený nápad. Jak by to asi vypadalo, kdyby ságu Star Wars nenapsal George Lucas, ale William Shakespeare? Knížka s názvem William Shakespeare's Star Wars vyšla už před pár měsíci, takže šance, že se dočkáme divadelní adaptace, je docela i reálná.

Zábavní park týdne
Osobitý horor Chata v horách se sice našim kinům vyhnul, ale fandové si ho našli. Variace na klasické žánrové zápletky a hororová klišé se hodně povedla a fanoušci se teď mohou těšit na to, že si budou moci užít podobně veselý víkend v přírodě jako hrdinové. Návštěvníky čeká výlet do samotné chaty i pátrání po tom, co se ukrývá pod ní. Scénář k celé akci má na starost režisér Drew Goddard a údajně by se mohla objevit i klasická monstra od Universalu. Atrakce Chata v horách ovšem bude v provozu jen na podzim letošního roku v zábavním parku Universal v Orlandu.

Naháč týdne
Do reality show lidé chodí proto, aby se zviditelnili, i když nic neumí. Do soutěžních pořadů někteří z nich také, ale jiní si tu chtějí prostě jen zablbnout, třeba v Ninja faktor. No a někdo tohle blbnutí se snahou zviditelnit se umí dokonale spojit a nemusí k tomu být ani soutěžící. A vlastně nepotřebuje ani kalhoty.

Žaloba týdne
Představte si, že by Jů a Hele byli obviněni z toho, že si občas rádi zaskotačí s dětmi. To se před nedávnem stalo Kevinu Clashovi, který má na starost loutku Elma v Sezame, otevři se. Čtveřice mladíků se totiž rozhodla ho žalovat za to, že s nimi jako s dětmi měl sex. Teď to ale vypadá, že Clash možná sedět nepůjde, soud totiž tři žaloby zamítl, protože byly podány pozdě. Ve hře tedy zůstává jen ta od dnes čtyřiadvacetiletého Sheldona Stevense. Ten ji totiž podal na rozdíl od ostatních v Pennsylvánii, a tak k soudu může dojít. Clash byl zatím vyhozen z televize, nikdo s ním nechce nic mít a nejspíš se bojí o svůj řitní svěrač. Ve vězení by si to nejspíš s fandy Sezamové ulice užil.

Nervák týdne
John Goodman je takový sympatický obtloustlý strejda. Tedy na první pohled. Tenhle chlapík to do The Expendables nikdy nedotáhne, na druhou stranu kdo zná jeho Waltera z Big Lebowski nebo hrdinu z Bartona Finka, ten ví, že tohohle méďu se nevyplatí naštvat.

Barva týdne
Práce spousty režisérů se dá poznat podle toho, jaké mají jejich filmy barvu. Michael By má například slabost pro oranžovou a žlutou, Len Wiseman zase preferuje modrou. Ale vyhrát se dá i s červenou, jak dokazují borci z Hero Complex Gallery.  Tady se na to mrkněte.

Mitch Buchannon týdne
David Hasselhoff je člověk, kterému se můžeme strašně snadno smát, ale upřímně – u Knight Ridera a Pobřežní hlídky strávila dětství a mládí většina z nás. To, že teď ze sebe dělá maximálně vola kvůli bulváru a neumí jíst burgery, je sice smutné, ale každý se se ztrátou slávy vypořádává jinak. Ale co, hlavně, že mu je pořád do zpěvu.

Socha týdne
Sochu dnes může mít každý. Není potřeba dělat kariéru jako učitel národů, složit nějakou slavnou skladbu nebo vítězně vybojovat válku. Stačí být drsoň. Takhle nafasoval sochu Rocky Balboa ve Filadelfii, nedávno i RoboCop v Detroitu. Teď k nim přibyl další bouchač. Když budete mít cestu do Los Angeles a zastavíte se v Čínské čtvrti, můžete se vyfotit s Brucem Lee. Zatím tam není sice na stálo, ale pokud se povede vybrat 150 000 dolarů, tak bude.

Duel týdne
V minulém duelu se vás KarelR ptal, který Star Trek se vám líbil víc. Nakonec to vyhrála jednička, ale byl to docela boj.

Dnes se podíváme na Bena Afflecka. Má doma dva Oscary, objevil se v několika filmových hitech, ale vidět jsme ho mohli i v několika prvotřídních srágorách. Takže otázka je jednoduchá – má Ben Affleck střídat hraní s režírováním, nebo se věnovat jen režii? Do předmětu napište OBOJE nebo REŽÍROVAT a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar, začínáme třetí stovku!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace