Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dr. Strange: Nový Tony Stark


ikona
imf
marvel
Marvel už možná přišel na to, jak nejslavnějšího čaroděje přiblížit masovému publiku 

Kluci od Marvelu se nebojí velkých výzev. Mají teď pod rukama miliardový byznys, a tak směle chtějí fanoušky vtáhnout co komiksového světa ještě hlouběji. Ve Fázi 2 se tak podíváme do vesmíru za mluvícím mývalem, oživlým stromem a jejich kamarády a ve Fázi 3 rovnou pokecáme s mravenci. Šílené? Nikoliv... to všechno je teprve začátek. Tahounem třetí fáze totiž podle všeho nebude vědátor Henry Pym, ale nejmocnější čaroděj v okolí, Doctor Strange. Prodat komiksem nezasaženým laikům podobnou postavu nebude žádná legrace, protože kolem magie a mimozemšťanů Marvel až do finále Avengers jen velmi opatrně našlapoval, aby se ve třetím Iron Manovi zase vrátil nohama na zem. Doctor Strange je extrémně silným superhrdinou, ale jeho schopnosti jsou podobně abstraktní jako v případě Green Lanterna. Umí vykouzlit prakticky cokoliv, levitace a bezedná fyzická odolnost jsou pro něj jen salónní triky a svou sílu čerpá z mystických entit, které mají neuvěřitelné rezervy. Jinými slovy je pro diváky možná až příliš neuchopitelný. Kevin Feige, marvelácký guru a velký fanoušek téhle klíčové postavy, už má ale všechno dobře rozmyšlené. V jeho hlavě do sebe ostatně zapadají díly skládanky, které sahají daleko za první tři fáze. Jak se říká: Dobrý plán je polovina úspěchu.

Feige by totiž rád ze Strange udělal nového Tonyho Starka. Důvodů je hned několik. Počítá se s tím, že cynický narcis s kovovým oblekem začne publikum nudit, nebo ještě hůř, začne definitivně nudit Roberta Downeyho Jr. Už za účast ve druhých Avengers si Robert nechal na šek připsat rekordní počet nul a lobboval i za vyšší platy svých kolegů. A to u Marvelu jistě pozorují s krajním zděšením. Strange by mohl být ideální nástupce, protože i on byl ve svých civilních dobách nabubřelým neurochirurgem, pro kterého byla moc a sláva nad zdraví pacientů. Celý jeho origin je vlastně lekcí z pokory a objevem toho, že existují mnohem důležitější věci než honba za mamonem. Abychom vám to přiblížili, celá první třetina celovečerního Strange by mohla hodně připomínat libovolnou epizodu Dr. House. To by mohla být slušná návnada pro všechny, kdo se pak více čí méně nedobrovolně nechají fackovat mystikou a magií, díky níž bude moci Strange driblovat mezi dimenzemi a objevovat se tak doslova všude (v různých galaxiích, na Asgardu atd.). Není divu, že bude chtít Marvel s představitelem hlavní role podepsat podobně macatou smlouvu jako se Samuelem L. Jacksonem. Tj. na hodně filmů za málo peněz. Je otázka, jestli se pak bude chtít role zhostit nějaká větší hvězda.

Marvel bude doufat, že ano, protože na nového Starka, který má za každých okolností v klobouku králíka a na rtech nějakou tu kouzelnou hlášku, bude potřeba koňská dávka charismatu. Tak nějak bychom chtěli doufat, že internetovými zvěstmi vzývaný Viggo Mortensen by to zvládnul, i když jsme ho nikdy neviděli vyprávět vtip. Ostatně jeho kariéra zrovna nefrčí na plné obrátky, a tak by se dalo předpokládat, že kývne na podobně dlouhý úvazek. Ale co další možnosti? Často padá jméno Benedicta Cumberbatche (ale toho by teď jeho fandové chtěli obsadit do ČEHOKOLIV), jenže právě to je případ herce, který momentálně chytá svou kariéru za pačesy a nebude se chtít upsat do jedné role na bezmála celou příští dekádu. Zkuste v komentářích někoho navrhnout. A nebojte se odvázat. Marvel nás už v minulosti několikrát překvapil mimořádně neobvyklými volbami.

---

Vytáhni v hospodě: Vin Diesel se na Facebooku pochlubil,  že ho Marvel požádal o meeting. Jakou roli mu Kevin Feige a spol. asi chtějí nabídnout?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace