Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #197 o robotech a hrách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak umí roboti boxovat? Mají se děcka koukat na horory? A šly by režisérovy Šestého smyslu romantické komedie?  

Prosluněný výplach

Robot týdne
Ocelová pěst s Hugem Jackmanem ukázala, že sport, ve kterém se budou třímetroví oceloví giganti mlátit s nadšením Mika Tysona, by mohl být celkem zajímavý. Ovšem nic nejde bez pořádného tréninku. Najít však kouče, který zvládne víc než pár kol, není vůbec žádná sranda, jak ukazuje tenhle kraťas z Polska.

Zachránce týdne
Zatímco o úletech druhořadých celebrit se píše každý druhý den, když něco udělá John Malkovich, nikomu to moc necpe. A to i v případě, kdy pomůže těžce zraněnému člověku. To si takhle Malkovich v Torontu vyšel před restauraci na viržínko a slyšel, jak někdo volá o pomoc. No a tak se rozběhl za hlasem a našel starší ženu, jejíž sedmasedmdesátiletý manžel spadl, prořízl si krk o lešení a fakt hodně krvácel. Malkovich se zachoval jako profík, krvácení zastavil a doktoři pak udělali zbytek. Manželka zraněného herce prý ani nepoznala a když se ho ptala na jméno, řekl, že se jmenuje John. Frajer. 

Tweet týdne
Katee Sackhoff, kterou uvidíme v novém Riddickovi a jejíž hrdinka ze seriálu Battlestar Galactica se řadí mezi vůbec největší televizní drsňačky, přišla o 100 000 odběratelů na Twitteru. Proč? Protože psala o tom, že by možná nebylo od věci trošku lépe kontrolovat zbraně. Šlo o reakci na tragédii, kdy čtyřletý prcek našel tátovu nabitou zbraň a fotříka odkrágloval. Tohle téma je fakt o hubu.

Učitel týdne
Ačkoliv MovieZone bude ten poslední web, na kterém byste si mohli přečíst něco o tom, že akční a hororové filmy jsou zlé a když na ně budou koukat děti, vyrostou z nich fetující alkoholici prznící štěňátka, která pak následně umlátí cihlou a znásilní ještě jednou. Pro sichr. Ale nějaké hranice by existovat měly. V Americe má teď učitel, který učitel jedenáctileté děti, problém s tím, že jim pouštěl eRkového Teda a komedii Volte mě! To by se snad ustát dalo, sprostá slova nikoho ještě nezabila, ale ve Francii stejně staří studenti koukali na Saw a to už je možná malinko za hranicí. Zvlášť, když to nadšený učitel uvedl slovy „tohle bude váš první horor“. Druhý zmíněný pan učitel už panem učitelem není.

Scénář týdne
M. Night Shyamalan je ukázkovým příkladem toho, jak rychle může člověk padnout na hubu. Šestý smysl byl hit, který bojoval o Oscary, z Vyvoleného se stal kult a pak už to šlo do háje. Nejdřív pomalu, ale po mizerném a neúspěšném Po zániku Země už Shyamalana asi pořádně bolí. Ačkoliv se ví, že současný král filmových průserů pracoval na scénáři rodinného Myšáka Stuarta Littla, teď se přiznal, že má prsty ještě v jednom filmu, který bychom u něj nečekali. Byl totiž jedním ze scenáristů romantické komedie Taková normální holka. Možná je na čase zkusit tenhle žánr oprášit, třeba mu to půjde líp než rádoby spektákly.

Song týdne
Zpěváka Jona Marca sice neznám, ale co se týče jeho práce, rozhodně si zaslouží pochvalu. Minimálně od filmových fandů. Jeho píseň Rihanna, která nemá vůbec nic společného se zpěvačkou stejného jména, ho totiž zavede do nejslavnějších scén filmů z osmdesátých let. Dojde na E.T.ho, Hvězdné války, Shining Tron nebo Blues Brothers. A je to fajn.

Herci týdne
Hra o trůny je seriál, ve kterém je skoro víc postav než v telenovelách. Pochopitelně jsou ale všechny výrazně zajímavější. Díky jejich množství se tak může celkem často stát, že při sledování veselých dobrodružství ze Západozemí zjistíte, že toho či onoho člověka znáte, ale netušíte odkud. Možná, že tohle vám pomůže se trošku zorientovat.

Hra týdne
Legendární futuristický drsňák Šílený Max se vrátí do kin příští rok s filmem Mad Max: Fury Road, ve kterém Mela Gibsona nahradí Tom Hardy. To ale není všechno. Do postapokalyptické pustiny se totiž mohou těšit i hráči. Ti budou jako Max Rockatansky v poušti hledat partu sviní, která jim ukradla jejich Dodge Interceptor. Trailer má rozhodně atmosféru.

Interview týdne
Steven Spielberg je klasik a už na začátku devadesátých let měl našlápnuto. Natočil tři díly Indyho, E.T.ho, Čelisti i další dnes již legendární filmy, ale pořád ho čekal Jurský park, Schindlerův seznam nebo Zachraňte vojína Ryana. Před třiadvaceti lety byl tak nějak na pomezí skvělého režiséra a filmařské legendy a řeší tu věci, ke kterým se dnes už z těch či oněch důvodů nevyjadřuje. Chcete tedy vědět, který film toužil režírovat, ale nedopadlo to? Jakým jeho projektům se nedostalo tolik pozornosti, kolik by si zasloužily? A co řešil v době, kdy jeho společnost DreamWorks ještě ani neexistovala? Klikněte si.

Duel týdne
Minule jsme se ptali na ideálního herce pro Vinnetoua. Spousta z vás o novou verzi sice nestojí, ale jména jako Daniel Day-Lewis nebo Sagvan Tofi jsou přinejmenším zajímavá. I když každé ze zcela jiného důvodu.

Dnes to trošku odlehčíme. Čistě hypoteticky – jakého českého herce byste si dokázali představit v The Expendables? Jméno či jména pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace