Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Iron Man vystřelil vstříc miliardě


ikona
Cival
iron maniron man 3tržby
Železňák se s tím umí porvat... 

Tony Stark je kanón. Největší kasovní favorit letní sezóny naplno využil energie, kterou mu poskytli předchozí dva Iron Mani i Avengers, a s obrovskou razancí se rozlítl po světových kinech. Sám toho samozřejmě nezmůže tolik, kolik zvládne celý tým, ale jako nejsilnější marvelovský hrdina se rozparádil a zvládl vytlačit své akcie vysoko nahoru.

Jeho americké tržby vylétly oproti předchozím dílům o polovinu výš. Zatímco první díl utržil o víkendu 98 milionů a druhý 129, trojka si hned na úvod připsala 175 milionů, což je třetí nejvyšší položka historie. Zámořské zisky tak posviští daleko přes 312, resp. 319 milionů dolarů, jež utržily první díly, a to i díky tomu, že se film líbí nejen kritikům, ale i divákům, kteří mu vystavili špičkové hodnocení „A“.

AMERICKÉ TRŽBY IRON MANŮ

Ještě jasněji je moc Iron Mana 3 patrná ve zbytku světa. Dva víkendy promítání ve většině destinací od Malajsie po Slovensko vynesly „železňákovi“ 504 milionů dolarů. Dohromady to aktuálně dělá 680 mega, tedy enormní sumu katapultující film velmi blízko na dostřel jedné miliardě dolarů. O téhle magické cifře nelze pochybovat. Spíš je otázkou, za jak dlouho se podaří další triumf marvelovských comicsáren napodobit nějakému jinému studiu s jinou značkou. A taky kolik peněz si bude žádat Robert Downey jr. při podpisu smlouvy na další superhrdinská dobrodružství.

NEJVYŠŠÍ VÍKENDOVÉ TRŽBY V AMERICKÝCH KINECH

Pro žádný další biják vedle Iron Mana není místo. Všechny další velké novinky totiž zůstaly pěkně v klidu uskladněny, zatímco stávající filmy v distribuci padaly strmě dolů. Jako třeba akční komedie Krev a pot. Ta má aktuálně na kontě necelých 34 milionů dolarů, což je dost málo na poměry Michaela Baye a celkem slabota i s ohledem na predikce. Ještě že rozpočet byl skromný.

Dobře je na tom životopisné drama 42, které vydělá v Americe víc jak Cruiseovo Nevědomí (aktuálně 78 proti 75 milionům). Kosinskiho sci-fi ale táhne trochu nahoru zbytek světa, ke globální čtvrtmiliardě dolarů. To animák Croodsovi na pátém místě má na kontě rovnou půlmiliardu. 

Velkým propadákem je ansámblová rodinná komedie Velká svatba na šestce, protože stávajících úhrnných čtrnáct milionů cílí hluboko pod rozpočet.

Na sedmé příčce pak stojí za pozornost nezávislé drama Mud s průběžnými pěti mega, ve kterém Matthew McConaughey a Reese Witherspoon oslnili americkou kritiku: 98 recenzí ze sta je pozitivních, a to při průměrném ratingu 8 z 10. To vypadá na oscariádu.

Do desítky se vešli ještě fantasy Mocný vládce Oz, komedie Scary Movie 5 a kriminálka Za borovicovým hájem.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se do kin dostane dlouho odkládané retro Velký Gatsby a komedie z produkce Tylera Perryho Peeples.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace