Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Duben 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Bohatá nadílka vzletných oscarovek a řízných akčňáků. Co by vám němělo uniknout? 

Tučný duben vynahrazuje štíhlý březen. Už minulý měsíc vypadala nadcházející blůčková nadílka lákavě, a nakonec se i navzdory pár dalším přesunům opravdu povedla. Za pozornost stálo v dubnu hned devět filmů, přičemž se náročnější dramata ladně mísila s rodinnými trháky i akčními peckami. Co že by vám tedy nemělo uniknout?

Pí a jeho život
Vyšlo: 17. dubna 2013
Cena: 299 Kč (DVD), 537 Kč (3D Blu-ray), 799 Kč (3D Blu-Ray ve Steelbooku)

Nečekaný vítěz čtyř Oscarů (včetně toho za režii) byl jedním z největších překvapení minulého roku. Přebarvičkované fláky s náboženským podtextem obvykle končí zle. Ang Lee ale zase jednou přesně věděl, co dělá, a nějakým zázrakem přetavil 120 milionů dolarů (!) v příhodně rodinnou survival fantasy, jejíž poselství je snad tím nejlepším, co kinematografii potkalo od závěru Bergova Království. Z nevyzpytatelného filmu se tak stala technicky dechberoucí a příběhově sakra odvážná indická odysea, před kterou se sluší smeknout i přes to, že chvílemi až moc sází na svůj vizuál a uměle natahuje stopáž. Každá soška byla zasloužená! (7/10) (Civalova recenze)

Raubíř Ralf
Vyšlo: 3. dubna 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray), 627 Kč (3D Blu-Ray)

Naljme si čistého vína. S animáky to jde v posledních letech od desíti k pěti a je vážně problém najít nějakou trefu do černého, která nerecykluje proslulou značku a není určena jen pro děti do deseti let. Pixar zkrátka tak trochu rezignoval na dospělejší diváky, naštěstí tu ale jsou pánové od Disneyho, kteří po skvělém Boltovi a ještě lepším Na vlásku představují Raubíře Ralpha. Do videoherního příběhu záporáka, který by chtěl být kladným hrdinou, se jim podařilo vetknout všechna povinná morální ponaučení. Zároveň ale tuhle outsiderskou story obalili tolika vizuálními a příběhovými nápady, že z toho 90 minut oči jen přecházejí. Neskonale zábavné, patřičně svižné, nevtíravě dojemné. Lampičkáři jsou na tahu... (9/10) (Imfova recenze)

Sezení
Vyšlo: 3. dubna 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Sezení minula české kina a není se čemu divit. Málokdo by asi zašel na film o tom, jak se paralyzovaný básník/novinář učí sexuálnímu kontaktu, zatímco se přitom zpovídá svému faráři. Jenže jakkoliv mimo může tahle zápletka znít, finální produkt by nemohl být vzdálenější vykalkulované citové vydíračce. Sezení jsou totiž především sympatickou komedií, v níž se nejdřív ironicky komentuje život na pojízdném prkně (bez brčka ani ránu!), a teprve potom přichází na řadu strasti postelového vyžití, ve kterém musí iniciativu převzít tolerantní slečna. Celý film zkrátka stojí na důrazu na odlehčený tón, a protože Helen Hunt i John Hawkes hrají jako z partesu, ani na minutu vás nenapadne, že jste si radši měli podesáté pustit Skálu. Velmi příjemné překvapení. (7/10)

Zabít tiše
Vyšlo: 24. dubna 2013
Cena: 177 Kč (DVD)

Andrew Dominik a Brad Pitt opět pospolu a opět dělí diváckou obec. Stejně jako u Zabití Jesseho Jamese totiž vzali žánrovou škatulku a rozdupali ji na prach, aby nabídli promyšlenou sondu do světa tvrdých chlapů, s jejichž ctnostmi je to hodně na štíru. Od Zabít tiše tedy nečekejte nařvanou gangsterskou lahodu z rodu Scorseseho Mafiánů. Místo ní přichází promakaná dialogové přehlídka s pár krvavými intermezzy, v níž Pitt tradičně exceluje a Dominik potvrzuje pověst tvůrce, který se vždycky žene za něčím trochu jiným, než předpokládáte. Už proto ale může přinášet památné filmové momenty, mezi něž se rychle vyšvihla geniální koncovka jeho zabijáckého experimentu. Zajímá vás pravý duch Ameriky? Tak to si nového Pitta nesmíte nechat ujít! (8/10)

Dále v dubnu vyšlo: Do Říma s láskou, Frankenweenie: Domácí mazlíček, Ladíme, Legendární parta, Na divoké vlně, Návrat do Silent Hill 3D, Nevěrníci, Oui, šéfe!

Nashle u podobně nabitého května.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace