Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Duben 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Bohatá nadílka vzletných oscarovek a řízných akčňáků. Co by vám němělo uniknout? 

Tučný duben vynahrazuje štíhlý březen. Už minulý měsíc vypadala nadcházející blůčková nadílka lákavě, a nakonec se i navzdory pár dalším přesunům opravdu povedla. Za pozornost stálo v dubnu hned devět filmů, přičemž se náročnější dramata ladně mísila s rodinnými trháky i akčními peckami. Co že by vám tedy nemělo uniknout?

Anna Karenina
Vyšlo: 10. dubna 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Wrighův návrat ke kostýmním dramatům se bezesporu povedl. Některým sice experimentální styl nové Anny Kareniny nesedl, já mám ale pocit, že to o moc lépe dopadnout nemohlo. Osudovostí nabitá adaptace sice nezvládá uchvacovat až do samého konce. Dobré dvě třetiny filmu jsou ale brilantní ukázkou nápadité filmařiny, v níž jde drtivá romance mezi zavrženou šlechtičnou a odhodlaným kavaleristou pěkně až na dřeň. Připočtěte si k tomu nezapomenutelnou scénu na plese a není pochyb o tom, že tahle klasika skončila ve správných rukách. (8/10) (Moje recenze)

Argo
Vyšlo: 3. dubna 2013
Cena: 357 Kč (DVD), 537 Kč (Blu-ray)

Letošní oscarový vítěz je velkým triumfem Bena Afflecka. Je to ostatně on, kdo Argo pohání na obou stranách kamerové barikády, a ačkoliv jde paradoxně o jeho nejhorší film (Gone Baby Gone i Město bych si z fleku pustil radši), pořád před sebou máme zručně natočenou thrillerovou hříčku, jíž trápí především totální předvídatelnost. Film se sice tenhle nedostatek snaží vyvažovat angažováním hereckých matadorů a řádnou dávkou humoru. Hollywoodské blbnutí ale bohužel nikdy nehraje prim a zabaví jen na chvíli, takže se ve finále dostáváme jen k lehce naprůměrné podívané, jíž k pozlacené výhře pomohly hlavně ctnostné téma a poklidná nekonfliktnost. Alarmující a nespravedlivé? Ani ne, ona už je to do velké míry tradice... (7/10) (Civalova recenze)

Dredd
Vyšlo: 17. dubna 2013
Cena: 177 Kč (DVD), 533 Kč (3D Blu-ray)

Syté akční béčko si v imfově recenzi došlo jen pro 6/10, takže konečně přišla šance to napravit. Ultimátní tvrďák Dredd totiž napodruhé rozhodně neskončil v průměru, naopak se odrazil k zatraceně stylovému reparátu, jemuž kralují jak Karl Urban (aka Clint Eastwood 21. století), tak režírující Pete Travis. Jednoduchý scénář se totiž pod jeho rukama mění ve výživnou eRkovou řež, v níž padá jeden one-liner za druhým a záporácí zásadně končí v neidentifikovatelném stavu. Dredd zkrátka naservírovat úplně všechno, co při svém rozpočtu mohl a měl, a škrtnutí dvou chystaných pokračování proto bolí už teď. (8/10) (Imfova recenze)

Hobit: Neočekávaná cesta
Vyšlo: 10. dubna 2013
Cena: 357 Kč (2x DVD), 537 Kč (2x Blu-ray), 627 Kč (2x Blu-Ray ve Steelbooku), 717 Kč (3D Blu-ray), 797 Kč (3D Blu-ray ve Steelbooku), 899 Kč (3D Blu-ray ve Steelbooku s dárkem)

S čím dál tím větším odstupem se na Hobita vzpomíná čím dál tím hůř. Peteru Jacksonovi sice stačí ukázat pár záběrů z natáčení dvojky a hned jsem ochoten dát mu další šanci. Start nové středozemské trilogie nicméně naplnit nemilá očekávání, která věštila zradu v podobě zbytečného natahování kratičkého příběhu. Místo milé a úderné pohádky jsme tak dostali téměř tříhodinovou epopej s minimem geniálních momentů, jež nový konflikt roztápí hlavně za pomoci odkazů na Pána prstenů. Chvílemi film skoro začíná couvat (Roklinka!), řemeslné kvality a potichu bijící srdíčko ale naštěstí vždycky zachrání situaci. Stále se ale pohybujeme o úroveň pod minulou trilogií, takže nezbývá než doufat, že to pravé ořechové přijde už příště. (7/10) (Imfova recenze)

Patrola
Vyšlo: 17. dubna 2013
Cena: 177 Kč (DVD)

Jeden z těch vzácných případů, kdy trailery nelžou. David Ayer sliboval intenzivní i zábavnou báchorku o tom, že polda v L. A. těžkej chleba má, a taky jsme ji bezezbytku dostali. V Patrole se dokonale sžijete s dvojkou uniformovaných kámošů, kteří se snaží čistit ulice, aby mohli oni i jejich blízcí v noci klidněji spát. A jakmile dostanete pocit, že má tahle dvojka nějak moc velkou kliku, začne se lámat chleba v možná nejadrenalinovějším finále minulého roku. Ayer přitom zvládá akci stejně dobře jako humor, z Patroly mu tak vypadl vyvážený moderní biják, který si může odpustit maximálně vaše babička. Ostatní ho mají bez debat povinný. (8/10) (Hladova recenze)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace