Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Březen 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Za co utrácet před začátkem jara? 

Po nabitém únoru tu zase máme trochu klidnější období. Oscarové a Vánoční fláky totiž dorazí až v příštích dvou měsících, i tak jste si ale mohli v březnu koupit hned několik podzimních tref do černého. A co šlo k těm prvotřídním dramatům sehnat jako bonus? No přeci... Khaleeeeeeeeeesi!

Atlas mraků
Vyšlo: 20. března 2013
Cena: 357 Kč (DVD), 533 Kč (Blu-ray)

Jeden z nejbolestivějších loňských propadáků (pouhých 27 milionů z amerických kin!) konečně rozjíždí svoji pouť po domácích kinech. A snad si začne pomalu budovat kultovní status, protože si ho zaslouží jako máloco z minulého roku. Atlas mraků, osudový projekt sourozenců Wachowských a Toma Tykwera, se při redakčním hlasování vydrápal na pozici třetí největší loňské pecky. Což je na tříhodinový experiment, ve kterém se na ploše šesti časově oddělených příběhů řeší lidské bytí, vážně úctyhodný výkon. Sci-fi, drama, romance, komedie, thriller a post-apokalyptický biják se takhle ještě nikdy nepotkaly a zřejmě už ani nepotkají. Tohle precizní a veledílo by tak nemělo chybět na jediné sběratelské poličce, a pokud po něm toužíte, měli byste si ho pořídit zatraceně rychle. Český distributor totiž hlásí poslední kusy na skladě, a kdo ví, jestli se bude přiobjednávat... (8/10) (Civalova recenze)

 

Hra o trůny - 2. sezóna
Vyšlo: 6. března 2013, 3. dubna 2013
Cena: 897 Kč (DVD), 1347 Kč (Blu-ray)

S velkým odstupem už si snad můžeme přiznat, že byla druhá sezóna Hry o trůny drobným zklamáním. Jistě, měla silný začátek a brilantní konec. Na veškeré dění mezi tím se ale rozpomínám horko těžko, a výrazněji z něj vyčnívá jen tradiční nahota a občasné porce brutálního násilí. Druhé kolo boje o železný trůn ale i tak patří k must-see televizní tvorby, protože stále drží vysokou dialogovou laťku, dokáže přinést nečekaný zvrat a dává světu nové scény s Tyrionem, jehož hláškování zřejmě zajistí sledovanost ještě tak půl tuctu sérií. Snad tedy ve finále dojde i na slibovanou zimu, to superdrahé ticho před bouří se totiž nedá natahovat donekonečna. (7/10) (Rekapy všech epizod)

 

Sedm psychopatů
Vyšlo: 27. března 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray - pozor, trhaný obraz na PS3!)

Malý podzimní klenot, který u nás letěl dost pod radarem. A je to velká škoda, protože nevydařený psí únos, který pošle Colina Farella, Sama Rockwella a Christophera Walkena na nejšílenější výlet jejich života, by si nikdo neměl nechat ujít dobrovolně. Martinu McDonaghovi se sice nepodařilo natočit takovou nekompromisní trvalku, jakou je jeho prvotina V Bruggách. Sedm psychopatů ale přesto nabízí netradiční gangsterskou podívanou, která má vždycky v rukávu další překvapení a odmítá se svazovat příliš konvenčním vyprávěcím stylem. Připočtěte si k tomu scenáristickou sebeuvědomělost, prokládání parádními minipříběhy a už teď legendární scénu na hřbitově... a plačte, jestli jste si doteď nenašli dvě hodinky volna. (8/10) (Moje recenze)

 

 

Zabiják Joe
Vyšlo: 13. března 2013
Cena: 177 Kč (DVD)

Nejspíš jste si toho ani nevšimli, ale Matthew McCounaghey loni zažil velký herecký comeback. Přestal totiž brát role v nablblým romancích a místo toho se objevil v trojici výborných dramat, kde potvrdil svoji pověst jižanského ďábla. V Bez kalhot jste ho zřejmě zaznamenali a Reportéra jsem řešil před měsícem. To nejlepší ale přichází až teď se Zabijákem Joe, kterým se vrátil k režii sám William Friedkin (Vymítač ďábla, Francouzská spojka). Příběh buranské rodinky, která se zaplete s úchylným nájemným vrahem, vážně není pro slabší povahy. Pokud se ale nebojíte hutného násilí a občasného bobra, s nimiž Friedkin operuje, jako by se zakopal hluboko v progresivních sedmdesátkách, máte před sebou nejzvrácenější filmovou lahůdku posledních měsíců. Tuhle drsnou šarádu totiž z hlavy jen tak nedostanete a hlavně návštěvy KFC už nikdy nebudou jako dřív... (8/10)

 

 

Zpátky ve hře
Vyšlo: 13. března 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Eastwoodův herecký comeback, bez kterého by se svět klidně obešel. Česká distribuce to dobře pochopila a do kina se tudíž na Clinta nechodilo, na domácích nosičích mu to ale stejně sekne víc. Jeho baseballové dramíčko o tom, že na zalátání rodinných vztahů není nikdy pozdě, je totiž klidnou a nevtíravou podívanou pro každého, kdo si chce na část odpoledne odskočit do milejší reality. Pobaví tu jak nabručený Eastwood, tak nabuzený Timberlake, a i když je celá nezávadnost látky chvílemi ubíjející, oddechovému feel-good filmu se to vlastně těžko vyčítá. Jindy by se Zpátky ve hře do výběru neprobojovalo. Chladný březen ale pozitivnější relax nenabídl, tak berte, než se Drsný Harry zase pořádně naštve. (6/10) (Moje DVD recenze)

 

 

Dále v březnu vyšlo: Tajemný muž, Kozí příběh se sýrem, Kletba z temnot, Twilight sága: Rozbřesk - 2. část, Neváhej a zavolej..., Holky na tahu, Profesor v ringu, Pěsti ze železa, Paranormal Activity 4, George Harrison: Living in the Material World.

Nashle u daleko bohatší dubnové nadílky!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace