Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Croodsovi první, válel i Butler chránící prezidenta


ikona
Cival
tržby
...a zájem byl i o sexbomby ze Spring Breakers. 

Tak se nám to líbí, tak se na diváky musí. Trh se konečně rozhýbal, už to není jen o jednom hitu, pár popelkách a bídě vůkol. Americká kina schytala hned dvě solidní trefy, a protože březen i duben nabízí celkem atraktivní leporelo titulů, může se klidně stát, že ve fajnové fazóně přejde rovnou do nabité letní sezóny.

Lepší náladu účetním zajistil jednak animák Croodsovi, který přesně zacílil na rodinky s dětmi, pátrající okolo velikonočních svátků po lehké zábavě. Otvírák za 44 milionů dolarů není kdovíjak impozantní, koneckonců nejen pixarovky si zvykly startovat na víc jak padesáti milionech ještě v době, kdy nebyly lístky dražší kvůli 3D vstupnému. Jenže Croodsovi se divákům hodně líbí a určitě z pláten jen tak neslezou, ani když na ně bude tlačit G. I. Joe 2.

Pro sorvnání: Hitovka Jak vycvičit draka od stejného režiséra se odpíchla od 43 milionů k 217 melounům z Ameriky a půlmiliardě celosvětově, Croodsovi to z podobné pozice dotáhnou alespoň na 150 mega v zámoří a dalších 200 ve zbytku světa. Minimálně. Na bijáku s rozpočtem 135 milionů dolarů tedy nebudou u DreamWorks škodní.

Ještě víc úcty si ale zaslouží akčňák Pád Bílého domu. „Mcclaneovsky“ střižený akční thriller, který prý umí zahlazovat vrásky po poslední Smrtonosné pasti, sice posbíral jen průměrné recenze, ale divákům se hodně zalíbil. Pozitivní reference jen podtrhují jeho kasovní úspěch – při třicetimilionových tržbách jen za první víkend o něm nelze pochybovat.

Jasně že to bude mít Pád Bílého domu těžké, protože o akčňáky zájem rychle opadá a za týden přijde s Rockem, Willisem, Tatumem a G.I. Joe vojáčky těžká konkurence. Na poměry žánru, tuplem pak s odvážným ratingem R (!), je ale prvotních 30,5 milionu dolarů skvostným počinem. Tady se producenti trefili, protože i poměrně střídmá kampaň (snímek distribuuje menší společnost FilmDistrict) stačila na výborný start. Explozivní rachota za sedmdesát milionů dolarů by se měla už ze světových kin zaplatit… takže druhý film s podobnou zápletkou, totiž Emmerichův White House Down aka Útok na Bílý dům s Jamie Foxxem a Channingem Tatumem, má co dohánět.

 

Bronzovou příčku hájí s přehledem Mocný vládce Oz. Šťáva mu sice už dochází, ale na 200 milionů z Ameriky to dotáhne cobydup a celosvětově se bude tlačit až k půlmiliardě. Tohle Disneymu klaplo.

Bodoval i nízkorozpočtový thriller The Call s telefonní operátorkou Halle Berry: Snímek za třináct milionů má na po deseti dnech v distribuci na kontě 31 mega. To se počítá.

Stejně nákladná premiéra Admission oproti tomu vyhořela. Po bezkrevných trailerech se ani není čemu divit. Konverzační komedii s Tinou Fey a Paulem Ruddem navíc smázli i recenzenti, takže víkendových šest milionů je přesným otiskem bídné taškařice, ve které to sympatickému hereckému osazenstvu prostě neklaplo.

Jasně výdělečnou záležitostí se naopak stane tanagerská kriminálka Spring Breakers, ve které režisér památných Kids Harmony Korine kočíruje prominentní hollywoodské roštěnky v bikinách a Jamese Franca k tomu. Jsou z toho nejlepší recenze týdne a příznivých pět milionů dolarů z tisícovky kin, což tenhle levný projekt okamžitě kope do černých čísel. A tím rozhodně nekončíme… takže palec nahoru.

Do desítky se vešly ještě propadáky The Incredible Burt Wonderstone a Jack a obři, komediální hitovka Identity Thief a Rockův thriller Práskač.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si na plátna konečně sáhne dlouho odkládaná dvojka G.I. Joe, navázat na zájem o Twilight ságu zkusí Hostitel a další hit možná doručí Tyler Perry s novinkou Marriage Counselor

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace