Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #185 o Rockym a Iron Manovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Chodili byste kvůli superhrdinům do školy? Chcete bydlet s Rockym? A jak vypadá gratulace od George Lucase?  

Výplach o deseti položkách

Bitka týdne
Fanouškovských akčních filmů odkazujících se na slavnějších a mnohdy lepší kousky už jsme tu měli spoustu. Prop Wars je ale bitka trojice kámošů, kteří se rozhodli využít ke svému souboji všechny filmové hračky a sběratelské předměty, které u sebe ve sklepech a na půdách našli. Je lepší světelný meč, phaser nebo Thorovo kladivo?

Gratulace týdne
Existuje taková sympatická tradice, se kterou přišli Steven Spielberg a George Lucas. Když Star Wars vydělaly v kinech víc než Čelisti, Lucas si koupil v časopise Variety jednostránkovou reklamu, na niž R2D2 lovil žraloka. Spielbergův E.T. potom v tom samém časopise přebíral korunu od prťavého robota z Hvězdných válek, ale vrátil mu ji, když se v roce 1997 Star Wars znovu objevily v kinech. Ale o rok později připlul Titanic. A George Lucas se rozhodl Cameronovi pogratulovat k obřím tržbám opět s pomocí časopisu Variety. A měl styl.

Školní projekt týdne
Iron Man 3 jde do kin, těší se na něj půl filmového světa a je jasné, že vydělá hromadu peněz. To jsou prostě fakta. A na těch penězích by se rád někdo přiživil, takže se můžeme těšit i na velký product placement a spousty reklam. Pokud však budou cool a roztomilé jako ta na internetové připojení od Verizo FiOS, nemáme s tím problém.

Úprava týdne
George Lucas nám dal Hvězdné války, takže bychom mu nejspíš odpustili i nějakou tu decentní genocidu. Fakt je ale ten, že během své kariéry udělal pár hodně špatných rozhodnutí, jako je třeba Kačer Howard nebo čtvrtý Indy. To nejblbější však bylo, když překopal staré pecky s nejslavnějším filmovým archeologem tak, aby v nich záporáci nedrželi v rukou zbraně, ale vysílačky. Bylo to trapné, ale buďme rádi, že se tohohle nápadu nechytli další lidé. Hollywoodu by totiž pak mohl vypadat úplně jinak.

Soud týdne
Osud má někdy hodně dobrý smysl pro humor. A evidentně má rád Simpsonovi. V Anglii totiž momentálně probíhá soud s mužem jménem Bart Simpson, jenž si vzal na letiště pistoli, což evidentně nebyl dobrý nápad. A nevypadá to s ním dobře, protože soudit ho bude muž v taláru, na němž je jmenovka Burns. Ale i když si je vědom hodně srandovních okolností, hodlá k tomu přistoupit zcela profesionálně.

Dokument týdne
Znáte ty dokumenty z ČT2, kde je spousta mluvících hlav, co se snaží člověka u televize poučit o druhé světové válce, odhalit mu tajemství vesmíru nebo popsat krásu života hranostajů? Asi jo. Občas je to nuda, občas zábava, ale obvykle záleží na tématu. A podobně pojatý dokument o teroristickém útoku Aliance rebelů, při němž zemřeli ti nejlepší imperiální důstojníci, by určitě pár diváků k bedně přilákal.

Dům týdne
Pokud náhodou přemýšlíte o stěhování do Filadelfie a pořád si nemůžete vybrat byt nebo dům, máme tu tip. Na prodej je totiž barák z druhého Rockyho. Ten si koupil Balboa poté, co prohrál svůj zápas s Apollo Creedem. Má 96 metrů čtverečních, dvě koupelny, tři ložnice a sklep. Majitelka, která tu bydlela už v době natáčení, nedávno zemřela, takže pokud máte 139 000 dolarů, můžete se brzy nastěhovat.

Titulky týdne
Mocný vládce Oz není nijak zvlášť dobrý film, ale rozhodně neurazí a Sam Raimi měl určitě pár nápadů, za něž si zaslouží pochvalu. Jedním z nich jsou i stylové černobílé titulky ve formátu 4:3, na které se teď můžete mrknout bez toho, aby bylo nutné kupovat lístek do kina. Černobílý je mimochodem celý asi patnáctiminutový úvod.

Reklama týdne
Třetí řada Hry o trůny startuje už za pár dní, ale reklam a promo materiálů nejspíš ještě uvidíme hodně. Ale to nevadí, protože třeba Time Warner Cable dokázali materiál (v tomhle případě drak a Emilia Clarke) využít velmi stylově.

Duel týdne
Celkem zajímavá jména nám tu padala a pokud by se Robert Downey Jr. vykašlal na roli Tonyho Starka, nejradši byste ho nahradili Bradley Cooperem, Karlem Urbanem, Joshem Hollowayem nebo třeba Clivem Owenem. Zajímavé volby.

Dnes se podíváme na kariéru Nicolase Cage. Za posledních pár let musel buď kvůli šílenému agentovi nebo daňovým problémům hrát nejspíš úplně ve všem. A podepsalo se to na jeho star power i kariéře. My se tedy ptáme - Zajímá vás ještě Nicolas Cage? Svoje ANO a NE pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace