Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Robert Redford ve službách Marvelu?


ikona
KarelR
O kterou nadcházející comicsárnu se zajímá sám Sundance Kid? 

Marvel má sice pověst extrémně šetřivého studia, doteď mu to ale nebránilo v tom, lákat do svých filmů herce první jakosti. Především pětasedmdesátiletého Anthonyho Hopkinse nikdo nečekal v comicsovém fláku, a nyní Marvel loví ještě o rok starší hereckou legendu, která se už dlouho důrazně vyhýbá blockbusterové tvorbě.

Roberta Redforda snad netřeba představovat. Jeden z nejslavnějších Hollywoodských bardů má za sebou výstavní padesátiletou kariéru, během níž si vyzkoušel všechny možné žánry, načež se v osmdesátých letech vydal na veleúspěšnou režijní dráhu. V posledních desetiletích se ale čím dál tím víc straní velikášských hollywoodských produkcí, aby se mimo organizace festivalu Sundance mohl věnovat hlavně nezávislákům a svým oblíbeným politickým thrillerům.

A právě na to ho nejspíš utáhnul Marvel. Tedy ne že by studio chystalo nějakou malou produkci s oscarovými ambicemi. Pokračování Kapitána Ameriky je ale od začátku popisováno jako politický thriller ala sedmdesátá léta, převlečený za comicsový film (stejně jako byla jednička předrátovaným válečným akčňákem), a někoho napadlo nabídnout Redfordovi roli vysoce postaveného člena S.H.I.E.L.D.u. Mělo by jít o šéfa Nicka Furyho, přesněji o ekvivalent Fiennesova Malloryho z poslední bondovky. Důležitější teď ale je, že Redford místo tradičního odmítnutí začal s Marvelem jednat o tom, že by se opravdu připojil k jejich filmovému vesmíru.

Jeho postava by se prý mohla objevit i v dalších filmech. I kdyby na to ale nedošlo, jedna marvelovka s Redfordem pořád zní jako splněný sen, který se nezdál ani těm nejnaivnějším z nás. Captain America: Winter Soldier by tak po Emily VanCamp, která si zřejmě zahraje agentku Sharon Carter, získal další vydatnou hereckou posilu. A když se člověk ohlédne za tím, co na malém prostoru zvládli Tommy Lee Jones nebo Stanley Tucci, těžko si představit, že by Redford ve filmu zapadl. Jistě, osudový Iron Man a kosmický Thor jsou atraktivnější sázky na jistotu. Dvojka Kapa má ale čím dál tím větší potenciál na to, aby jim byla víc než rovnocenným partnerem.

---

Vytáhni v hospodě: Redford loni natočil drama All Is Lost, ve kterém se pod režijním dohledem J. C. Chandora (skvělý Margin Call) ztratí na moři. Bude jediným hercem na plátně a nepronese jediné slovo, což z téhle tiché odysey dělá nevídaně zajímavý experiment.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace