Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak Watchmen zabili BioShock


ikona
KarelR
bioshockgore verbinski
Adaptaci slavné střílečky nakonec neuvidíme. 

Na herní trh už za dva týdny vtrhne BioShock Infinite, třetí díl uctívané herní ságy. Tuhle dobrou zprávu jistě máte dávno v paměti, teď ji ale bohužel vyvážila jedna špatná. Filmová adaptace jedničky, v níž měl od roku 2008 prsty Gore Verbinski, totiž dostala definitivní stopku.

 

Dlouho odkládaný projekt byl původně obřím akčním eRkem za 200 milionů dolarů, které se mělo točit před zeleným plátnem ve stylu Třístovky. Snyderovské pojetí pak ale neodstřelil nikdo jiný než sám Snyder, jehož Watchmeni se proměnili v krvavé finanční selhání. Universal tak v roce 2009 přišel za Verbinskim s tím, že mu hektolitry malinovky povolí jen v případě, že se rozpočet srazí na 80 mega. Což režisér obří pirátské trilogie kvitoval zakroucením hlavou a přeběhnutím k animáku Rango.

BioShock tak na chvíli zmizel v "developement hell", přičemž režisérskou sesli až po pár letech zdědil Juan Carlos Fresnadillo (28 týdnů poté). Ani s ním se ale projekt nepohnul kupředu, jelikož herní domov BioShocku příliš nefandil Fresnadillově vizi a Universal mezitím došel do opatrného stádia, kdy nedostali velké peníze na eRko ani Guillermo del Toro s Tomem Cruisem.

 

A stejně jako jsme přišli o adaptaci Lovecraftoviny V horách šílenství, přicházíme nyní i o filmový BioShock, který tím pádem nebude součastí nové vlny herních adaptací. Škoda? Určitě. Případný úspěch Assassin's Creedu, Splinter Cellu, Deus Exu nebo Warcraftu mu ale třeba za pár let vydláždí novou cestičku. Na obřího kyborga s megavrtákem místo ruky si ostatně každý rád počká, no ne?

---

Vytáhni v hospodě: Třetí Bioshock nenavazuje na první dva díly. Místo toho se odehrává v roce 1912 v létajícícím městě a hlavním hrdinou je bývalý pistolník.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace