Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Singerova fantasy zklamala: Jack a obří průšvih?


ikona
Cival
bryan singertržby
Stvořitel X-Menů s drahou fantasy zavrávoral... 

Letos se nedaří. Zatímco loni se Hollywood kasal rekordními výdělky, rok 2013 se mu nepovedlo rozjet ani trochu dobře. V únoru klesly zisky amerických kin o čtvrtinu, protože chybí hity. A nepřinesl je ani první březnový víkend, přestože bylo z čeho vybírat.

Bohužel ani Singerova dlouho očekávaná, odkládaná a rozpočtově přemrštěná fantasy Jack a obři neuspěla. Pátečních sedm milionů sice zavánělo ještě větším průšvihem, ani 28 mega za celý víkend ale není příliš pozitivních. Jde totiž o ještě menší sumu, než kterou si loni v březnu připsal na úvod propadák John Carter, který nakonec vyvázl z amerických kin s pouhými 73 miliony. Jack může mít s ohledem na svou pohádkovost větší výdrž a díky tématu a mezinárodnímu obsazení může sklízet výrazně větší úspěch ve zbytku světa. Jeho dvousetmilionový rozpočet se ale jen tak nevrátí.

Ano, 200 milionů dolarů! Warneři tady propálili neskutečný balík peněz, který z trailerů zrovna neřve. Jack už dlouho dopředu vypadal na pořádný karambol, proto jeho klopýtáním ani nejsme kdovíjak udiveni. Víc nás trápí slabé recenze a skutečnost, že režisér Bryan Singer podle všeho horší film ještě nenatočil. Je to další trhlina do jeho renomé, jež si po Supermanovi ztěžka hojil Valkýrou. Snad mu ho teď znovu zlepší jeho srdeční X-Meni, na jejichž pokračování maká místo Matthew Vaughna.

Druhé místo udržela bláznivá komedie Identity Thief, jíž necelých deset milionů vykoplo přes stovku. Novinky na tuhle jedinou opravdovou hitovku letošního roku nestačily: S pouhými devíti miliony odstartovala teenagerská zběsilost Na šrot – snaživá nápodoba Projektu X, Pařeb a nejrůznejších náctiletých komedií. Na svoje předobrazy ale vůbec nedosáhla a vydělá jen zlomek toho, co superúspěšné Pařby, ale i jen třetinu toho, co urval kasovně nikterak zázračný Projekt X.

Osmimilionový debut pak musel zklamat hororového producenta Eliho Rotha u dvojky vymítačského peklíčka Last Exorcism. Jasně se potvrdilo, že úspěch nízkorozpočtové jedničky (67 mega celosvětově při dvoumilionovém rozpočtu!) byl spíš zázrakem a náhodnou trefou do oblíbeného tématu. Na soběstačnou silnou sérii tohle nevydá, zvlášť když snímek sklízí velmi negativní ohlasy a nedistribuuje jej žádná velká společnost, ale jen nuzáci ze CBS Films. Třetí díl tudíž ani při nízkých nákladech na dvojku nejspíš do kin nedorazí.

V druhé půlce žebříčku nic příliš nezaujme, snad jen další nárůst tržeb u Terapie láskou, jíž oscarové haló okolo Jennifer Lawrence vytáhlo znovu k šesti milionům za víkend a celkově už na 115 melounů jen z Ameriky.

Jinak se solidně drží snímky střední či nižší průraznosti, totiž akční thriller s Rockem Snitch, animák Escape from Planet Earth a romantika Safe Haven.

Naopak strašně rychle padá průserová pátá Past, kterou bude zachraňovat zbytek světa, a thriller Dark Skies, jenž to nečekaně dotáhne i do českých kin.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se Disney pokusí co nejvíc přiblížit mistrovskému tahu s Alenkou v říši divů a vydělat miliony na fantasy Mocný vládce Oz. Nás ale víc přitahuje kriminálka Dead Man Down s Colinem Farrellem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace