Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další ořezané Blu-raye: Looper a Země bez zákona


ikona
KarelR
blu-raylawlesslooper
Bontonfilm znesvětil hned dvě atraktivní blůčka. 

A je to tu zase. Možná si ještě pamatujete několik případů, kdy český trh vítal Blu-raye parádních filmů, které si ale koupili jen náhodní zákazníci nebo obrazoví masochisti. U Kick-Ass, Warriora, Ženy v černém nebo (do jisté míry) Mezi vlky se stala vcelku jednoduchá věc - snímky, natočené v tradičním obrazovém poměru 2,35:1, se na modrých discích nacházely v ořezu 1,78:1. Což v laickém jazyce znamená, že jim po stranách zmizela zhruba třetina obrazu.

No a teď k téhle hrstce "vyvolených" můžete přihodit nápaditou sci-fi Looper a syrovou gangsterku Země bez zákona. Dvě výborné loňské žánrovky si na blůčku dozajista zasloužily nejlepší péči. Místo toho ale český trh právě fasuje ořezané pahýly, u kterých mimochodem nenajdete ani vypiplanější menu nebo bonusovou výbavu. A cena přitom zůstává na neústupných pěti stovkách.

 

Co se stalo tentokrát? Bontonfilm se v oficiálním prohlášení omlouvá za jakousi technickou chybu a tvrdí, že šlo čistě o omyl při přepisu, jenž se nepodařilo včas odhalit. No dejme tomu, i když z Rumunska importované disky zřejmě skrývají o něco složitější historku. Momentálně ale víc zamrzí, že se zatím nechystá nějaká náprava, takže náročnějším neangličtinářům nezbývá než... ehm, třeba si rychle sehnat doučování.

V každém případě doporučujeme zmrzačená blůčka nekupovat a klidně Bontonfilm oblažit nějakým tím nasupeným mailem. Distributor sice slibuje, že už se situace nebude opakovat. I tak je ale dobré dát najevo, že se blůčkoví spotřebitelé aktivně zajímají o nové releasy a mají povědomí o tom, když vzkvétající modrý trh dostane tvrdý direkt. Snad to opravdu bylo naposledy.

---

Vytáhni v hospodě: Loopera si můžete objednat třeba z Anglie. Ve Steelbooku, s půlhodinou bonusů, půlhodinou vystřižených scén a komentářem režiséra a herců. Mnoho filmů má takhle luxusní výbavu i u nás. Škoda, že k nim futuristická nahánečka Willise s Levittem nepatří.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace