Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

VIDEO: Filmy vs. hry podle Abramse


ikona
KarelR
half-lifehryj. j. abramsportal
Dočkají se Half-Life a Portal filmových verzí? 

Herní útok na filmová plátna zdaleka nekončí. V minulých měsících se do kina začaly drápat adaptace takových klasik, jakými jsou Assassin's Creed, Splinter Cell nebo Deus Ex, a do budoucna nás útlum rozhodně nečeká. Herní filmy se pokusí vyrovnat comicsům a lákají čím dál tím zajímavější herce a tvůrce, mezi které už teď patří i J. J. Abrams.

 

Jeho produkční společnost Bad Robot totiž začíná spolupracovat se slavnou herní firmou Valve, která by touhle cestou ráda rozhýbala nejen jednu utajovanou gamesu, ale také celovečeráky Half-Life a Portal. Takový krok samozřejmě vzbuzuje spoustu protikladných reakcí herních fanoušků, nás ale víc zajímá samotné oznámení tohohle plánu.

To se odehrálo na posledním D.I.C.E. Summitu, kde si Abrams a zakladatel Valve Gabe Newell 20 minut povídali o rozdílech mezi současnými filmy a hrami. Z téhle debaty zatím utíkali jen střípky. Nyní ale konečně dorazila na Youtube, kde si můžete poslechnout jak Abramsovy výtky vůči hrám, tak Newellova ohrazení se proti filmům. Každý z nich tasí dost argumentů pro to, zda ten či onen formát lépe vypráví příběh nebo vtahuje do děje. Hlavně ale jde o plodnou (i když ne zásadně objevnou) přátelskou debatu, na níž je krásně vidět, jak se tyhle dva formáty prolínají. A že by ti správní neměli mít problém přijít na to, jak s tím samým materiálem přebíhat od jednoho k druhému.

Co na videu nejvíc zaujalo vás? Dejte vědět v diskuzi a klidně si můžeme popovídat o tom, ke kterému z pánů se kloníte víc. Určitě je co řešit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace