Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nářez #6: Pořádnej Drajv


ikona
imf
nářez
Mark Dacascos a jeho ruční kopaná 

Jedno z nejvíc zapomenutých akčních béček, které to teď, po fenomenálním úspěchu Goslingova stejnojmenného kulťáku, má v myslích diváků ještě složitější. Dodnes si vzpomínám, jak jsem na něj narazil ve videopůjčovně. Název Šílená jízda a nejkýčovitější obal, co si dovedete představit. Však jsem kolem něj pár týdnů kroužil a raději poctivě dokoukal všechny Ultra Force. To ovšem byla chyba, kterou jsem od té doby pro jistotu několikrát napravil…

Šílená jízda (1997) (CSFD, IMDB)

Mark Dacascos hraje v Šílené jízdě trochu vylepšený lidský model, takže mu nesmíte zazlívat, že je rychlejší, šikovnější a silnější než kdokoliv jiný. To samozřejmě nahrává akčním scénám, ve kterých si hravě poradí s davy žoldáků, co mají donést jeho hlavu (resp. budík, co má místo srdce) věrným japonským předplatitelům. A protože mají být součástky pokud možno neporušené, bojuje se tu místo kulometů holýma rukama a elektrickými obušky. Ačkoliv není choreografie "made in China", odkoukáno toho mají kluci japonští dost a hlavně do bitek s přebytkem drátů sypou i potřebný humor. A teď nemyslím zrovna okouzlující Brittany Murphy, ale třeba fintu s upilovanou rukou (nejlepší kill dekády?) nebo Dacascosův trik s bagančaty. Drive má prostě Drajv. A to i přesto, že tahle scéna přepíná mezi "nešikovným" dvoumetrovým černochem a naspídovanou kung-fu střelou, která z akrobatických kozelců vystřeluje ruce i nohy způsobem, který má blíž krasobruslení než tradičním chanovkám. A právě tahle jinakost se musí na Šílené jízdě ocenit. Vřele doporučuji i těm, kteří mají rádi parádní akční scény, ale neholdují typickému asijskému humoru. Tohle je totiž v zásadě buddy movie západního střihu špikované akčními orgasmy. Asi jako kdyby Jet Li hrál ve čtvrté Zbrani hlavní roli a Gibson s Gloverem jen druhé housle.

Pro bitku klikněte na obrázek nebo sem

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace