Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Leden 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Jaké filmy jste si minulý měsíc mohli přidat do sbírky? 

Naše nová rubrika se úspěšně přehoupla do nového roku. I když, úspěšně... Tuzemští distributoři vydali všechny sváteční pecky nejpozději v listopadu, načež následovalo sedmitýdenní ticho. Prosincový článek tak nakonec nemělo moc smysl psát, jelikož Total Recall, Bourneův odkaz ani Rebelka nejsou zdaleka tak kvalitní, jako spíš atraktivní počiny.

Rubrika si proto "užila" menší pauzu a vracíme se až s lednovými novinkami. Ani mezi těmi bohužel není skoro žádná vyložená tutovka. Pár filmů hodných pozornosti se ale přeci jen urodilo, tak na ně mrkněte a vězte, že jde jen o předkrm před parádní únorovou nadílkou. Už teď je jisté, že tu za měsíc budeme probírat minimálně desítku bijáků. A jeden bude lepší než druhý!

 

Druhá šance
Vyšlo: 23. ledna 2013
Cena: 197 Kč (DVD)

Tohle asi jde mimo cílovku MZ, ale to vem čert. Druhá šance je výborné vztahové drama, ve kterém Meryl Streep a Tommy Lee Jones řeší svůj upadající manželský vztah. Živou vodou by pro něj měl být pokec s terapeutem (Steve Carell), který minutu za minutou rozkrývá veškeré trable, jaké vám doma můžou vyklíčit po třech dekádách soužití. Je to samozřejmě vkusné a chvílemi srdceryvné, zároveň ale docela svižné a vtipné. A má to věčně zpruzeného Jonese v další výborné roli, takže klidně jděte do rodinného promítání! (7/10) (Moje DVD recenze)

 

The Expendables: Postradatelní 2
Vyšlo: 30. ledna 2013
Cena: 266 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray), 799 Kč (oba díly na Blu-ray ve steelbooku)

Sly a spol. podruhé a podle databázových výsledků o úroveň lépe. Nás sice druhá štace Postradatelných jen příjemně potěšila, stačí se ale podívat o trochu níž na fotku a člověka hned oblaží nejedna ikonická vzpomínka. Třem akčním bohů se zkrátka neodmlouvá, obzvlášť když musejí kvůli pár tunám plutonia namlátit samotnému Van Dammovi. Z lednových filmů jde tím pádem o zdaleka nejlákavější titul, který se FilmAreně mimochodem povedlo vydat v luxusním steelbooku společně s jedničkou. Ano, asi krapet přehnaná reklama. Tenhle exkluzivní plecháč si ale vyzdvihnutí bezezbytku zaslouží. (7/10) (Imfova recenze)

 

Norman a duchové
Vyšlo: 23. ledna 2013
Cena: 297 Kč (DVD), 447 Kč (3D + 2D Blu-ray)

Norman by se v silnějším měsíci do výběru asi neprobojoval. Má tudíž kliku, že vychází v lednu, kdy člověk při pohledu na venkovní vánici ocení i malou roztomilou jednohubku. Přesně tou tenhle ručně dělaný (!) animák je, přičemž nabízí příběh jednoho neoblíbeného klučiny, který prostě vidí duchy. Zatím mu to život rozhodně neulehčovalo. Teď ale na jeho rodné město útočí banda nemrtvých, takže musí dát dohromady partu kámošů a vysekat nebohé spoluobčany z nadpřirozené šlamastyky. Ano, žádné velké žánrové terno. Už díky pár vydařeným zvratům si ale Norman a duchové pozornost zaslouží, a vězte, že vizuální stránka vás bude spolehlivě bavit po celou stopáž. (6/10) (Hladova recenze)

 

Ruby Sparks
Vyšlo: 23. ledna 2013
Cena: 297 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Představte si, že máte nádherné sny o rusovlasé slečně. Začnete si je sepisovat... a v tu chvíli se ona slečna objeví ve vaší kuchyni a tvrdí, že spolu chodíte. Co dál? V tom realističtějším případě se samozřejmě probudíte. V tom filmovém to ale vydá na mírně netradiční romantickou komedii, která ochotně poukazuje na to, že vztahové peripetie nikdy nejsou zcela jednostranné. Režiséři Malé Miss Sunshine tenhle námět nepřekvapivě ždímají v jímavém indie duchu. A jelikož do něj skvěle pasují jak nejistý Paul Dano, tak roztomilá Zoe Kazan (mimochodem scenáristka filmu), vyšla z toho jedna z nejzajímavějších romancí poslední doby. Schválně, jak byste Ruby Sparks zvládli vy... (7/10) (Moje DVD recenze)

 

Panství Downton - kolekce 1. a 2. série
Vyšlo: 23. ledna 2013
Cena: 1397 Kč (Blu-ray)

Tradiční návštěvník Zlatých glóbů a dalšího bambilionu prestižních cen, anglické čajové drama Panství Downton, se k nám přiřítilo v nesmírně slušivém balení. První a druhá řada tohoto výtečného seriálu se totiž objevuje v perfektním modrém kombu i s řadou lákavých bonusů. Cena blížící se polovině druhého tisíce je samozřejmě značná investice, ovšem jen málokterý seriál současnosti s takovou grácií kombinuje humor, romantiku i thriller. A Maggie Smith v roli Violet svými suchými hláškami výtečně demonstruje, jak řízný dovede být anglický humor. Po infarktovém závěru třetí řady by mohlo být opáčko prvních dvou doopravdy výživné. Jullian Fellowes je totiž sluha ďábla! (9/10) (Krasa) (TOP 5 důvodů, proč sledovat Panství Downton)

 

 

Dále v lednu vyšlo: Resident Evil: Odveta, Sousedská hlídka, Černobylské deníky, Piraňa 3DD, Let’s Dance: Revolution, Cosmopolis, Unesená, Doba ledová 4.

Těšte se na nabitý únor!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace