Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jeníček s Mařenkou sejmuli Stathama


ikona
Cival
tržby
Jason Statham a spousta zvracejících hvězd neměli šanci. 

S Jeníčkem a Mařenkou je sranda. Minimálně v trailerech, které tuhle nekorektní fantasy prodávaly skrze úderné hlášky, čvachtot krve, sekání potvor a pózy vnadné Gemmy Arterton v koženém kostýmku. Na krátké ploše a v rámci prezentace na internetu to zabírá, ale v kinech už to tyhle uvolněné oddychovky mívají výrazně složitější.

Platilo to i tentokrát – Jeníček s Mařenkou si sice naloupili 19 milionů dolarů a stanuli tak na prvním místě kasovního žebříčku, jako jediná novinka, která úplně nepropadla. Výnosy ale kdovíjaké nebudou. Devatenáctimilionový otvírák se drží ve skromných mezích žánrově spřízněných filmů jako Kletba bratří Grimmů nebo Abraham Lincoln: Lovec upírů, takže by filmová studia asi už mohla pochopit, že tady ekonomická pšenka prostě nekvete. Navíc se tu ani nerodí kdovíjak kvalitní filmy, což nejspíš platí u Jeníčka s Mařenkou, jež americká kritika rozcupovala.

Nebyl to ale jediný případ. Naprosto katastrofální recenze má i neskutečně dobře obsazená komedie Mládeži nepřístupno aka Movie 43 (i my záhy přihodíme jednu zuřící recenzi). Bizarní slepenec komediálních scének se může chlubit v obsazení Hugh Jackmanem, Gerardem Butlerem, několika držitelkami Oscarů a spoustou dalších tváří, které prošly nejúspěšnějšími bijáky posledních let. Jejich vulgární běsnění ale moc lidí nezaujalo.

Pětimilionové víkendové tržby řadí Mládeži nepřístupno mezi jednoznačné propadáky roku. Možná na něm nikdo přímo neprodělá, protože rozpočet u téhle prozvracené blázniviny byl jen šest mega – ale asi málokterý film vytáhne z dvou tisícovek kin tak málo peněz. Tenhle hnůj si ovšem ostudu zaslouží, nikdo ho nebude moc hlasitě oplakávat. Jen se bude vytrvale vkrádat otázka, jak je sakra možné, že do takové fašírky vlezly dva tucty prominentních hollywoodských celebrit…

Podobně špatně nicméně dopadl i Parker. Nová stathamovka je podle recenzí zase nic moc, navíc se jí nepodařilo prolomit kletbu nuzných amerických tržeb  - Jasona Stathama holt nespasila ani přítomnost Jennifer Lopez, která je přitom v televizi a hitparádách poslední roky dost v kurzu. Parker hlásí slabé zisky i na Stathamovy poměry, sedm milionů a páté místo o prvním víkendu je totiž vážně bída.

Znovu tak zaujala jen jedna novinka, ostatní zcela pohořely a dařilo se už prověřeným kouskům. Horor Mama s Jessicou Chastain sice klesá tak rychle, jak bývá u tohohle žánru zvykem, na stříbrné pozici se ale udržel a po deseti dnech promítání přepočítává imponujících 48 milionů. Jessica samozřejmě zkrášluje i oscarovku Zero Dark Thirty aka 30 minut po půlnoci, která se už na čtvrté pozici tlačí k sedmdesáti milionům jen z Ameriky, stejně jako bronzová romantická pecka Terapie láskou.

Za průserovými premiérami se pak o drobáky perou Django, Gangster Squad, Bídníci a Zlomené město. Žádné terno.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Truchlivý osud Arnoldovy Konečné, která zcela vyhořela před týdnem, se pokusí za týden odvrátit Sylvester Stallone s novým akčním thrillerem Bullet to the Head. Má větší šanci, že se mu to povede už proto, že proti sobě nebude mít tak silnou konkurenci: O diváky se bude přetahovat vlastně jen s komediemi Warm Bodies a Stand Up Guys.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace