Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tygr a drak znovu zaútočí


ikona
imf
tygr a drak
Zabojuje Weinstein po desetileté pauze znovu o Oscara? 

Miláček Akademie, vzkříšení žánru wuxia a taky neuvěřitelná ždímačka peněz a ukázka toho, že Oscar může přitáhnout do kin další miliony lidí (Tygr a drak nakonec inkasoval přes 200 milionů). Je s podivem, že snímek Anga Lee se nedočkal pokračování dříve. Lee sám plánoval natočení prequelu, který by kombinoval dvě předchozí kapitoly knižní série, z níž Tygr a drak vycházel, ale zdravotní problémy a finanční náročnost projektu mu udělaly čáru přes rozpočet. Třináct let po premiéře filmu ale, zdá se, došla Harveymu Weinsteinovi trpělivost. A protože tenkrát koupil Tygra a draka se vším všudy, tedy i s právy na případné další filmy, může teď směle plánovat.

Nově tu tedy máme čistokrevné pokračování, které bude z knižní předlohy vycházet jen částečně, ostatně i samotný Tygr a drak se od ní značně odchyluje (např. osudem postavy Chow Yun-Fata). Ve zkratce jen shrňme, že jeho hrdiny bude tvořit především nová generace bojovníků, ovšem opět osudově zamilovaných. Z původního obsazení by se měla vrátit minimálně Michelle Yeoh, spekuluje se i o angažmá Yuen Woo-Pinga, což pro mě osobně znamená snad ještě víc než jméno režiséra, protože Pingův nezaměnitelný styl, kterým herce (jež kromě Michelle Yeoh neměli žádnou průpravu v bojových uměních) rozhýbal, značně přispěl k atmosféře snímku. Jenže mistr Yuen se nechává dost přemlouvat, však už taky není nejmladší, takže si musíme držet palce.

A jak si Weinstein poradil s absencí Leeho, který se radši plaví s bengálskými tygry? Slibuje na režijní sesli Ronnyho Yua, režiséra spíše akčnějších výplachů (51st State, Freddy vs. Jason). I on ale dokázal na domácí půdě z Jeta Li vymáčknout něco hlubšího v Obávaném bojovníkovi. Otázka ovšem je, zda bude z čeho mačkat... scénář totiž píše John Fusco, autor spíše infantilního Zakázaného království, ve kterém je asi tak moc čínské kultury jako v chalupářském guláši. Snad si tu předlohu alespoň přečte (má "jen" 800 000 slov) a Yuen Woo-Ping bude potřebovat přilepšit na důchod. Jeho definitivní kývnutí tenhle projekt totiž alespoň částečně zbaví nálepky komerční rychlokvašky.

---

Vytáhni v hospodě: V hlavní roli Tygra a draka se měl objevit Jet Li, ten dal ovšem přednost hollywoodskému béčku Romeo musí zemřít.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace