Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2012 v kostce - 2. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Nejvydařenější soundtracky, nejerektivnější scény, nejlepší herečky, největší WTF... 

V druhé části našeho rekapitulačního pojednání dojedeme to, co jsme minule probrat nestihli. Je toho hodně, takže hurá do třídění vzpomínek!

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST (od herce až po bizarnost roku)

Redakční tip: Výslech v Útěku z MS-1

 

Guy Pearce mnohokrát ukázal, jak široký je jeho herecký rejstřík, ale Joe Hallenbecka jsme od něho nečekali. Ačkoliv Útěk z MS-1 nebyl zrovna hit, jeho držkatý hlavní hrdina si nás získal už v trailerech. Hlavně, když si při výslechu dokázal zároveň dělat srandu z Petera Stormara a plivat na zem své vymlácené zuby. Ale co taky jiného by měl člověk dělat, když ho mučí někdo, kdo má tak srandovní jméno jako Rupert? Tenhle drsňák se Pearcovi zkrátka povedl a scéna výslechu je pro fanoušky hrdinů, co mají koule nulový pud sebezáchovy, naprostá lahoda.

 

Osobní tip Civala: Konec Klipu - Finále srbského Klipu je nekompromisní, a proto mi připadá cool. Drsné, kruté a krvavé, ale zároveň romantické zakončení, podstatě filmu přesně odpovídající a dramatický oblouk tohohle kontroverzního dráma dokonale završující.

Osobní tip imfa: Párty s Flashem Gordonem v Méďovi - Karel by jí chtěl zažít, což v našem neúprosném systému znamená, že další volná místa nejsou. Ne že bych byl zas takový fanda Flashe, ale tahle párty je univerzální. Stačí doplnit váš idol z dětství, proházet pár proměnných a moc dobře víte, že by to byl nejepičtější zážitek vašeho života. Miliony o tom snily, až přišel McFarlane a dokázal to natočit. Chci víc tohohle chlápka, protože má v hlavě stejnej bordel jako já a umí to ventilovat!

Osobní tip KarlaR: Zformování Avengers - Záběr profláknutý v traileru, přesto mi v kině naskočila husí kůže. Avengers se chystají na epickou závěrečnou bitvu, nejdřív ale musí poprvé naplno zaznít jejich hudební motiv, který doprovází ikonický kamerový oblet. Takhle se píše filmová historie!

Osobní tip Mr. Hlada: Driftování lodí v Battleship - Je to drahé, barevné, podle hraček a nejsou v tom roboti, co to je? Battlehsip byl možná propadák, ale Peter Berg měl pár nápadů a driftování s obří bojovou lodí je asi ten nejšílenější a nejzábavnější zároveň. Moc rád bych byl na nějakém tom scenáristickém brainstormingu a viděl, jak se všichni tvářili, když někdo řekl "a co kdybychom hodili během rychlosti kotvu do moře a začali s USS Missouri driftovat?“ V ten okamžik museli lidi okolo bratrům Hoeberovým kupovat pivo, nebo na ně volat Chocholouška. Ale v kině mě dostali, to zase jo.

Osobní tip Dura: Megabitva z Johna Cartera - Tohle je srdeční záležitost. Kdysi jsem sám napsal pár conanovek a v každé se tradičně vyskytuje scéna „svalnatý hrdina se naštve a sám s mečem v pěsti se prosekává hordami nepřátel, dokud nestane na hoře z mrtvol“. John Carter je první film, ve kterém to někdo natočil doslova.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace