Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2012 v kostce - 2. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Nejvydařenější soundtracky, nejerektivnější scény, nejlepší herečky, největší WTF... 

V druhé části našeho rekapitulačního pojednání dojedeme to, co jsme minule probrat nestihli. Je toho hodně, takže hurá do třídění vzpomínek!

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST (od herce až po bizarnost roku)

Redakční tip: Sinister

 

Na první pohled nic světoborného. S obličejem zformovaným z nesouvislých čar nebo objektů si hrála už spousta plakátů, třeba Předtucha nebo Stoker. Tenhle ksicht je ale jednak extrémně hnusný, zadruhé člověka dokáže sám o sobě vyděsit a zatřetí je jasným poznávacím znamením skvělého hororu, kvůli kterému si káklo do trenek pár milionů diváků. A určitě ne naposledy. Ikonický výjev nás bude provázet u sequelů - vzpomenete si na něj ale i pokaždé, když nějaký sprejer neovládne své náčiní a barvičky se mu hrůzostrašně roztečou po zdi nebo kachličkách.

 

Osobní tip Civala: Prometheus - Oba plakáty k Prometheovi s velkou hlavou našeho předka jsou parádní - jak tajnosnubný teaser poster, tak retro plakát pro IMAX, vnadící na alienovské reminiscence.

Osobní tip imfa: Prci, prci, prcičky 4 - Pocta plakátu z prvního dílu je kouzelná. A ujišťující. Mezi oběma fotkami uplynulo třináct let. Chce se mi zapomenout na všechen ten botox a namlouvat si, že když mohou oni vypadat plus mínus stejně, fyzicky jsem tedy nezastaral ani já. A to je přece super.

Osobní tip KarlaR: Ted u počítače - Loňská plakátová nadílka mi nepřišla nikterak bohatá. Nikdy ale z paměti nevytěsním plakát s roztomilým Méďou, který zaujatě hledí počítačové obrazovky a září u toho nápis "Ted Is Coming." Předloňský plakát s Méďou Béďou byl mimózním přešlapem. U Teda ale úřadoval skvělý marketing, který film dotáhl k půlmilionovým tržbám. Zaslouženě.

Osobní tip Mr. Hlada: Pixelovatý Raubíř Ralf - Raubíř Ralf se od začátku profiloval jako animák, který bude trošku jiný a stejné to bylo i s plakáty. Výsledný film se hodně povedl, ale je pravda, že geeky, co proseděli v osmdesátých a devadesátých letech všechno volno u počítače nebo v maringotkách s automaty, potěšila asi nejvíc první půlhodina, kdy se objevil opravdu skoro každý, kdo v té době v herním průmyslu něco znamenal. A pak už se jelo víceméně klasicky. Ale ten pixelovatý plakát je cool pořád.

Osobní tip Dura: Muži, kteří nenávidí ženy - Dokonce si myslím, že tohle byla nejlepší plakátová kampaň za několik uplynulých let. Velmi se díky ní povedl i dizajn DVD a BR. Kdo z nás nevěnoval pozornost cenzurované a pak necenzurované verzi plakátu s piercingem ozdobenou bradavkou Rooney Mara?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace