Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2012 v kostce - 2. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Nejvydařenější soundtracky, nejerektivnější scény, nejlepší herečky, největší WTF... 

V druhé části našeho rekapitulačního pojednání dojedeme to, co jsme minule probrat nestihli. Je toho hodně, takže hurá do třídění vzpomínek!

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST (od herce až po bizarnost roku)

Redakční tip: Jessica Chastain

 

Rusovlasá diva má za sebou další parádní rok. Mohli jsme si ji užít v Černobílém světě, kde se přesvědčivě stylizovala do tupoučké bílé paničky s dobrým srdcem. Jako lepá múza zjemňovala drsný svět humpoláckých chlapů v Zemi bez zákona. A do toho stihla ještě odtáhnout oscarovku Zero Dark Thirty aka 30 minut po půlnoci, hláškovat v trojce Madagaskaru, uhranout intelektuály v psychonezávislárně Take Shelter a makat na hororu Mama, jenž hned po Novém roce rozbořil americké pokladny kin. Prostě nejjasnější hvězda.

 

Osobní tip Civala: Kara Hayward - Nezletilá kráska s pronikavýma očima, která možná nemá ještě ani zdaleka občanku a tedy ani zbrojní pas na své tělíčko, ale dokáže si pouhým osobním kouzlem, slovy a gesty, povodit každého chlapce ve svém okolí. A zjevně i v kinosále. Naprosto pochopíte, proč by pro ní hlavní hrdina Až vyjde měsíc udělal první poslední.

Osobní tip imfa: Fena z The Artist - Dobrých hereček bylo dost, ale která z nich může říct, že se nahá producírovala po červeném koberci během Oscarů? Navíc musíte uznat, že to ten pes zahrál vážně skvěle a navázal tak na Lassie, Bohouše a maxipsa Fíka. To je hodně vybraná společnost.

Osobní tip KarlaR: Scarlett Johansson - "Novej plán. Zbav se zvířat, nech si Kelly!" radil loni Thomas Hayden Church Mattu Damonovi. V podobném duchu se nesla i Scarlettina role v Hitchockovi, u mě ji ale na vrchol dostali Avengers. Schválně přemýšlejte, kdy jste naposledy viděli ženskou superhrdinku, která mlátila mimozemšťany po tuctech, dialogově převálcovala zrádného boha a ani u toho nemusela být romantickou vějičkou pro nějakého kolegu. Ostatní blockbusterové herečky jen tiše závidí.

Osobní tip Mr. Hlada: Halle Berry - Halle Berry jsem nikdy neměl moc rád a sdílím Civalův názor, že toho Oscara za Ples příšer dostala spíš za intenzivní pláč a souložení než za herecké schopnosti. V Atlasu mraků mě ale bavila neskutečně, ať už jako žena-cizinka v příběhu ze vzdálené budoucnosti, nebo jako zažraná novinářka v kriminálce ze sedmdesátých let, kterou bych okamžitě chtěl vidět v celovečerní podobě. A rozhodně bych jí nehádal šestačtyřicet. Upřímně v loňském roce mě její herectví bavilo snad úplně poprvé. A bavilo mě totálně.

Osobní tip Dura: Charlize Theron - Ne, určitě ne kvůli Prometheovi. Jako zlá královna ve Sněhurce a lovci však předvádí jednoho z nejlepších záporáků uplynulého roku, a ještě k tomu koupelí v mléce ukazuje postavičku, za kterou by i mnohem mladší kolegyně upsaly duši Satanovi. Navíc mělo loni u nás opožděnou premiéru Young Adult alias Znovu a jinak, což je podle mně nejlepší herecký výkon její kariéry.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace