Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co dělá božský Leonardo?


ikona
Cival
edward zwickjack nicholsonjennifer connellyleonardo dicapriomark wahlbergmartin scorsesematt damon
 

Pokud doufáte, že vám konečně odpovíme, jestli Leonardo DiCaprio ve volném čase luští osmisměrky nebo hraje mariáš... doufáte marně. Nekoukáme Leovi na noční stolek. Jen do diáře. Ten se po hvězdné záři nad Titanicem povážlivě vyprázdnil a pracovní povinnosti omezil víceméně na jeden, maximálně dva filmy ročně, tak akorát aby Leo stíhal i své společenské povinnosti. Balení modelek a fešných kolegyň přeci jen zabere trochu času. :-) Dicaprio se už možná vybouřil, možná jen herecky vyspěl, tak jak jsme viděli v Letci – každopádně si na sebe začíná brát povícero filmových povinností, než u něj bylo v posledních měsících i letech zvykem. Už letos na podzim se bude Leo infiltrovat mezi gangstery v netrpělivě očekávané kriminálce The Departed, v níž se stařík Martin Scorsese vydal na tenký led remaků: A rovnou s oslavovanou hongkongskou Volavkou.

Jaké úlohy se v tomhle bijáku zhostí Jack Nicholson, Matt Damon nebo Mark Wahlberg vám povíme za nedlouho v Na obzoru, pro dnešek popojedem mimo Scorseseho ochranitelská křídla k Edwardu Zwickovi. Hollywoodský epik, který nás naposledy docela příjemně překvapil Posledním samurajem, s DiCapriem právě finišuje výrobu akčního dramatu The Blood Diamond, situovaného do brutálního prostředí občanské války v Sierra Leone. Zápletka může být stejně tak odrazem k seriózní humanistické sondě, jako k nové variaci na Indianu Jonese nebo Doly krále Šalamouna – ostatně, vzpomínáte na zmatek okolo žánrového zařazení Find Me Guilty. Zwick v místním vězení spojí jihoafrického žoldáka Dannyho Archera (DiCaprio) s rybářem Solomonem (Djimonem Honsou), který Archera navede na stopu ukrytého diamantu.... a krasavice Jennifer Connelly. O tomhle projektu jsme už podrobněji psali tuhle, vězte však, že premiéra je hlášena už na letošní prosinec.

Za dvojicí potenciálních blockbusterů stojí Warneři, kteří si Leonarda zjevně usurpují jen a jen pro sebe. Ten si nově rozšíří své producentské zkušenosti (Letec, Zabiji Nixona) o další rozpálenou látku: drama Kite se přidrží linie "společensky důležitých filmů“, jelikož se podívá na vymlácené zoubky trestancům, bachařům a nekorunovaným mafiánům mezi zdmi lapáku, díky nimž se nápravná zařízení stávají větším kriminálním rajónem, než jakým je realita mimo mříže. O hlavní roli se pochopitelně spekuluje s důrazem na Lea. Prozatím.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace