Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nářez #3: Proč si pořídit sekačku


ikona
imf
braindeadnarezpeter jackson
Vezměte si pláštěnky, dneska to bude trochu stříkat... 

Dneska to vezmeme trochu odjinud. Abyste si nemysleli, že vám budeme pořád servírovat suši a osm pokladů v pálivé omáčce, rozhodl jsem se sáhnout do historie pro film, ve kterém vás žádné kung-fu nespasí. Holé ruce tu nepomohou, protože armádám živých mrtvých se musíte bránit pomocí sofistikovaných nástrojů. A kdo nemá brokovnici, ten tam dá něco z kůlny. Třeba strunovou sekačku s dvojitým střihem.

Braindead - Živí mrtví (1992) (CSFD, IMDB)

Jacksonův první malý velký film (větší než Vesmírní kanibalové, ale menší než cokoliv z Hollywoodu) je přímo natlakován památnými scénami. Krysodítě v kočárku, bobtnající matka a... nebudu spoilerovat, prostě jestli jste ho neviděli, musíte si ho pustit hned. Úplně hned. Jeho vrcholem je nicméně geniální nápad hlavního hrdiny, který čelí matematickému problému. Jak zachránit snoubenku před stovkou rozežraných zombií. Přemek Podlaha tu plní roli deus ex machina a sekačka plní stěny krví a podlahu vnitřnostmi. Magická síla Mountfieldu řeže tkáně, tepny i kosti, takže je dům brzy plný mrkajících kusů hlav a bezprizorních rukou. A ke slovu se dostane i mixér a zřejmě historicky první, i když neautorizovaná epizoda Will It Blend. Celé dohromady je to natolik přepálená a absurdní zábava, že budete kvičet nadšením tak hlasitě, jako kdyby se krvavým hlenem zaflákané struny blížily i k vám. Zkontrolujte si puls. Máte? Ok. Kdo nenahmatal, ať se dostaví do nejbližší prodejny sekaček. Béda Trávníček už bude mít nastartováno.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace