Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2012: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
mz nejtémavox populi
Který film a jaká upoutávka vás v roce 2012 nejvíc posadily na zadek?  

Náš názor na nejlepší filmy loňského roku a i na kinematografické průjmy už znáte, to samé i u trailerů. V redakci to vyhrál Christopher Nolan se svým Batmanem, ke kterému jsme možná měli trošku víc výhrad než k Temnému rytíři, přesto všechno ale jako komplexní blockbuster obstál absolutně nejlépe. Sice až do konce bojoval s novým Bondem, ambiciózním propadákem Atlas mraků i nečekaným nářezem v podobě Patroly, ale vyhrál.

1. Temný rytíř povstal
2. Avengers
3. Atlas mraků
4. Skyfall
5. Hobit: Neočekávaná cesta
6. Až vyjde měsíc
7. Patrola
8. Muži, kteří nenávidí ženy
9. Jeden musí z kola ven
10-11. Nedotknutelní a Země bez zákona

No a u vás nakonec taky. Čtenářský žebříček totiž ten redakční připomíná až podezřele hodně. Temný rytíř povstal sice zvítězil nad druhými Avengers téměř o dvojnásobek bodů, ale na dalších místech už byla solidní rvačka o pozice a rozhodoval každý bod. Došlo na agenty s povolením zabíjet, podivné romance o podivných teenagerech, návrat do Středozemě i policajty a filozofující hrdiny putující časem. Ale vzpomněli jste si i na rok staré kousky jako Jeden musí z kola ven nebo Muži, kteří nenávidí ženy a potichu se tam procpal trošku vlezlý ale na druhou stranu skvěle fungující kýč Nedotknutelní a nakonec i chlapácká gangsterka Země bez zákona.

No a teď k tomu bolestivějšímu.

1. Bastardi 3
2. Ghost Rider 2
3. Prometheus

Nejhorší filmy opanoval podle očekávání Tomáš Magnusek se svými třetími Bastardy. Poprvé jsme se jim mohli vysmát, podruhé poplivat, ale potřetí to bylo nejhorší. Film vyvolal seriózní debaty nejen na MovieZone, ale prakticky ve všech médiích a snad každý se k němu chtěl vyjádřit. My tu teď nebudeme řešit, jestli je ze života, nebo jde o rasistickou prasárnu. Spokojíme se s tím, že je to tak špatný film, jehož sledování bychom nedoporučili ani jeho samotným tvůrcům. Promethea pak můžeme chápat jako blockbusterové zklamání roku.

A teď k upoutávkám.

1. Muž z oceli trailer
2. Temný rytíř povstal trailer 2
3. Prometheus trailer
4. Star Trek: Do temnoty teaser
5. Gangster squad - Lovci mafie trailer 2
6. Iron Man 3 teaser
7. Atlas mraků trailer
8. Avengers trailer
9. Hobit: Neočekávaná cesta trailer
10. K zázraku international trailer

I tady vládl superhrdina od DC, ovšem netopýřího muže vystřídal Muž z oceli. Sázka na osudovost a kvalitní hudební podklad se Zacku Snyderovi vyplatila a na jeho Supermana se teď zatraceně těšíme. Batman urval druhé místo se solidním náskokem na Promethea, jehož vynikající trailer skoro až dává zapomenout na samotný film, o němž si můžete přečíst bohužel o kategorii výše. Umístil se i atmosférický Star Trek, temný Iron Man, kulervoucí Gangster Squad, ale i Atlas mraků nebo na nostalgii sázející Hobit.


No a co do kina nenalákalo?

1. Bastardi 3
2. Školní výlet
3. Poslední výkřik

Bohužel opět Tomáš Magnusek a bohužel opět Bastardi. Amatérismus v té nejčistější podobě, srandovní dialogy a herectví hlavního hrdiny bojujícího proti kruté menšině zkrátka neuchvátil. A ani jeho výlet důchodců s polonahou Uršulou Klukovou neslavil úspěch, pořád však dopadl o chlup lépe než horor s Ivetou Bartošovou. Filmy už se nikdo z vítězů téhle kategorie nejspíš točit nenaučí, sestříhat slušný trailer by ale příště zkusit mohli.

No a to je všechno. Rok si zhodnoťte raději sami, ale my v redakci jsme spokojeni a při pohledu na vítězné filmy si troufáme říct, že ani vy byste neměli být zklamaní. Na své si přišli fandové comicsů, drsných dramat, náročnějších filmů, epických spektáklů i komorních příběhů. Zkrátka velmi slušná sezóna po všech stránkách. Kdyby ta letošní byla podobná, vůbec se zlobit nebudeme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace